Guľatozrnná hnedá ryža je zbavená iba nestráviteľných šupiek, cenná strieborná šupka je zachovaná.
Tigrie orechy sú známe aj ako tigrie orechy alebo chufa. Sú to pomerne tvrdé koreňové uzliny sladkej trávy, ktorá má svoj domov v Afrike. Tigrie orechy sú obzvlášť bohaté na vlákninu a majú aromatickú orieškovú chuť. Pre naše bezlepkové vločky s tigrím orechom sa celý uzlík najskôr naparí a potom zroluje na vločky. Týmto spôsobom sa zachovajú všetky zložky tigrieho orecha.
ŠPALDOVÁ Múka v demeter kvalite je to najlepšie, čo si môžete dopriať.
vynikaúce špecle v demeter kvalite z tvrdej pšenice
Zlaté proso má jemne orieškovú chuť. Je veľmi obľúbený v celozrnnej kuchyni, pretože obsahuje veľa cenných ingrediencií a je ľahko stráviteľný.
Typové označenie múky nám určuje, na čo presne je múka určená a na čo ju môžeme použiť. Čím je T číslo vyššie, tým má múka vyššiu výživovú hodnotu a nižší obsah lepku, pretože bola viac spracovaná aj šupka. Múky s nižším obsahom lepku prirodzenejšie horšie kysnú, takže hotový výsledok bude hutnejší.
Typové označenie múky nám určuje, na čo presne je múka určená a na čo ju môžeme použiť. Čím je T číslo vyššie, tým má múka vyššiu výživovú hodnotu a nižší obsah lepku, pretože bola viac spracovaná aj šupka. Múky s nižším obsahom lepku prirodzenejšie horšie kysnú, takže hotový výsledok bude hutnejší.
Typové označenie múky nám určuje, na čo presne je múka určená a na čo ju môžeme použiť. Čím je T číslo vyššie, tým má múka vyššiu výživovú hodnotu a nižší obsah lepku, pretože bola viac spracovaná aj šupka. Múky s nižším obsahom lepku prirodzenejšie horšie kysnú, takže hotový výsledok bude hutnejší.
Kukuričná múka je najznámejšia v mexickej kuchyni, kde sa používa napríklad na typické tortilly. Kukurica pre našu kukuričnú múčku je pestovaná partnerskými farmármi v Taliansku. Zrno sa tam melie na túto múku. Kukuričná múka je dôležitou zložkou pri bezlepkovej kuchyni. Spolu so škrobom a spojivom predstavuje alternatívu k iným múkam na pečenie.
Roggen hat einen kräftig-würzigen Geschmack. In der Spielberger Mühle wird das Getreide in mehreren Schritten zu diesem feinen Mehl vermahlen, das noch viele wertvolle Bestandteile der Korns enthält.
Šošovica má vo švábskej kuchyni dlhú tradíciu. Krmiváreň v Nemecku sa v posledných rokoch teší alergikom. Jedna z našich partnerských krajín by mala byť schopná zaviesť používanie bežného ovocia.
Naše špaldové vločky sú vyrábané tradičným procesom valcovania a sú nesladené. Celé zrno špaldy sa uvarí, zroluje a opraží.
Pre naše ovsené vločky sa celé zrno pečie, drví, dusí a potom sa zvinie do jemných vločiek. Týmto spôsobom sa zachovajú všetky zložky celého zrna.
Na kašové vločky používame len výberový, kvalitný ovos. Neošúpané ovsené jadierka starostlivo sušíme v našom mlynčeku na vločky, aby rozvinuli svoju nádherne orieškovú vôňu. Z ovsených šupiek potom ošúpeme jadierka a vyvaľkáme ich na vločky rôznej veľkosti a jemnosti. Naša vybraná zmes veľkých listov, malých lístkov, jemných lístkov a jemne mletých ovsených vločiek vedie k krémovej, šťavnatej kaši - v súlade so škótskou tradíciou.
Raž má výraznú, korenistú chuť. V mlyne Spielberger sa zrno v niekoľkých krokoch melie na túto jemnú celozrnnú múku, ktorá obsahuje všetky cenné zložky zrna.