Konopa siata sa v našich končinách pestuje už po stáročia a patrí k najdlhšie kultivovaným rastlinám. Vďaka odrode chudobnej na THC sa nemusíte obávať opojných účinkov, pre deti však i napriek tomu sa neodporúča. CBD je skratkou pre kanabidiol, látku vyskytujúce sa výhradne v rastlinách konope.
Konopa siata sa v našich končinách pestuje už po stáročia a patrí k najdlhšie kultivovaným rastlinám. Vďaka odrode chudobnej na THC sa nemusíte obávať opojných účinkov - pre deti sa však i napriek tomu neodporúča. CBD je skratkou pre kanabidiol, látku vyskytujúce sa výhradne v rastlinách konope. Kanabiodiol (CBD) nespôsobuje žiadne psychoaktívne účinky.
Čaj Adventný kalendár obsahuje 24 druhov čajových hitov, od obľúbenej klasiky po pikantné novinky. Vianočné motívy a meditatívne ilustrácie na každom čajovom vrecúšku zahrejú pri srdci. Doprajte chute a vône nadchádzajúcich Vianoc aj svojim blízkym a priateľom.
Táto údená soľ s tónmi bežovej až svetlo zlatavej farby má výbornú údenú chuť a príjemne vonia po šunke. Podľa starej údiarenskej tradície sa zušľachťuje v malej udiarni v nemeckom pohorí zvanom Švábska Alba. Aby jej chuť mohla vyzrieť v jemnom dyme z jedľového a bukového dreva, ponecháva sa táto morská sůl v udiarni po dobu 6-7 dní.
Škorica Cejlon, kvalita pre maškrtníkov Kôra z ceylónskeho škoricovníka, ktorá sa pri sušení zvinie do rúrky, je veľmi obľúbeným korením. Cejlónska škorica priaznivo pôsobi na zdravie človeka. Prehrieva organizmus, stimuluje krvný obeh, činnosť srdca aj dýchanie. Privádza energiu do tela a zlepšuje koncentráciu.
Hríb obyčajný - pán húb SONNENTOR - tieto hríby pochádzajú z certifikovaného voľného zberu a dodávajú každému jedlu výbornú nezameniteľnú hríbovú chuť. Či už pečené, dusené alebo pražené, hríby nám dávajú vynikajúce pokrmy. Chutné sú ako súčasť hubového ragout alebo omáčok.
Vezmite svoj jazýček na výlet do indickej kuchyne! Tieto horčičné semienka spravia curry jedlá či strukovinové dály skutočne rafinované.Tip: Opečte zrniečka, aby s rozvinula ich orechovo pikantná vôňa.Zloženie: Horčica čierna bioZ ekologického poľnohospodárstva.
Kari korenie je zmes mletého korenia, výrazných byliniek a jemne pikantnej chute.
Aladinove korenie do kávy - to je zmes kardamónu, škorice, nového korenia a klinčekov. V arabskom svete je táto zmes veľmi obľúbená a milovníkmi kávy cenená kvôli priaznivému účinku na trávenie. Pridajte malé množstvo do hotovej kávy. Výborné aj na ozdobenie dezertov ako je tiramisu, mousse au chocolat a sladké pečivo.
Sonnentor Tonkové bôby BIO 20 g Svojou mandľovo - karamelovouz arómou skvele dochuťou pudingy, zmrzlinu, mliečnu ryžu, sušienky i koláče Kvôli intenzívnemu arómy a tiež prirodzenému obsahu kumarínu by ste ho mali dávkovať s rozvahou Boby sú chuťovo veľmi intenzívne, pri varení si vystačíte s práškom na špičku noža Pri dlhšom skladovaní sa môžu na ich povrchu objaviť malé biele kryštáliky, nejedná sa o pleseň! Vykryštalizovanie je prirodzeným procesom a neznižuje kvalitu produktu
Vanilka je získavaná fermentáciou kapsúl vanilkovej orchidey. Presvedčí každého svojou smotanovo sladkou arómou s jemne kvetinovými tónmi. Čo by to bol za vanilkový puding, mliečnu ryžu alebo tvarohový krém bez vanilky? Vanilka je v našich končinách používaná takmer výhradne do sladkých jedál. Skúste s ňou dochutiť aj slané a ostré pokrmy. Kurča, mexická fazuľa alebo svätojakubské mušle, nechajte sa okúzliť zmyselnou chuťou týchto jedál s pravou vanilkou.
Prírodná bio aróma na varenie a pečenie Prírodný éterický vanilkový olej je získavaný extrakciou z vanilkových strukov pomocou alkoholu. Pomôže vám vyčarovať dezerty s hrejivou arómou vanilkových strukov či poctivú vanilkovú zmrzlinu Vďaka šikovnej pipete navyše budete dávkovať na kvapku presne. Zloženie: voda, vanilkové struky 25% bio, etanol bio 18% objemu Použitie: 5-10 kvapiek na 250-500 ml tekutiny alebo hmoty. Vmiešajte do tuku (oleja, masla, smotany, žĺtka),
Ružové korenie má jemnú, nie príliš intenzívnu chuť.
Škorica Cassia, intenzívna chuť a vôňa Tento druh Škorice Cassia má intenzívnejšiu chuť. Používa sa k príprave dezertov, ale aj odvážnych mäsových špecialít. Rovnako ako cejlónska škorica zahrieva organizmus, stimuluje krvný obeh, činnosť srdca aj dýchanie. Privádza energiu do tela, zlepšuje koncentráciu.
Kvety na tanier jednoducho patria. Obyčajnou štipkou tejto jedinečnej zmesi premeníte dezert, zmrzlinu či kašu na kulinárske dielo. Stavte na dúhu!