Zamatovo-čierne drobné semienka majú piepornú zemitú a ľahko horkastú chuť.
Kardamóm, luxusné korenie pre gurmánov. Okrem šafranu a vanilky je tretím najdrahším korením. Jeho dymová, kvetinovo-sladká aróma hrá v indickej a arabskej kuchyni nezastupiteľnú úlohu. Štipka kardamómu na šálku horúceho nápoja prinesie silu a vôňu Orientu. Kardamóm možno použiť aj do perníkov, pečiva a niektorých druhov chleba. Obzvlášť chutný je kardamóm aj v ovocných šalátoch, kompótoch alebo k pečenému jablku.
Hľadáte niečo pikantného pod zub? Zmiešajte 1-2 lyžičky korenia sa 125 g tvarohu alebo čerstvého syra a vychutnávajte si parádnu nátierku na kúsku čerstvého pečiva. Zloženie: paprika sladká bio, galgant bio, cesnak medvedí bio, petržlen bio, materina dúška bio, saturejka bio, rasca bio, paprika ostrá bio, chilli bio, rozmarín bio, ligurček bio, chilli extra ostré bio, škorica Cejlon bio
Jedinečná a lahodná. Tradične údená paprika sa postará o úžasnú arómu a farbu. Zahaľte steaky do jej jemnej chuti. Pripravte si pastu z oleja a údenej papriky, potrite ňou mäso, nechajte hodinku odpočinúť a potom grilujte. Dávajte ale pozor na teplotu a grilujte opatrne, aby ste papriku príliš nespálili a pokrm nezhorkol.
Šafrán - červený luxus je v súčasnosti najdrahším korením na svete. A nie je sa čo čudovať! - 150 000 krokusových kvetov (asi toľko, koľko je na poli veľkom 2000m2) je potrebné k získaniu asi jedného kilogramu sušeného šafránu. Niekoľko málo červeno-oranžových nitiek celkom postačí k tomu, aby vaše pokrmy získali túto zemitú, lahko ostrú chuť. Hodí sa k príprave orientálneho rizota, zeleniny, ale aj na prípravu dezertov, sladkého chleba. Neslúži len na dochucovanie potravín, ale aj na farbenie sladkostí
Zemiaky môžeme pripraviť na sto spôsobov a vždy trochu inak. S touto zmesou korenia vyčarujete pôžitok pre chuťové poháriky aj oko :)
Senovka grécka (fenugreek) je mierne horké korenie, často používané v ayurvédskej kuchyni.
Žltá horčica je označovaná tiež za bielu a v našich zemepisných šírkach sa používa k nakladaniu, marinádam a k výrobe bielej horčice. Je obľúbenou koreninou v juhoindickej kuchyni. Opražené semienka veľmi dobre chutia na rybe alebo zelenine. Okrem toho sú súčasťou rôznych curry-pást a koreniacich zmesí.
Vďaka svojmu zloženiu je tento čaj skvelým spoločníkom na chladné dni.
Vďaka svojmu zloženiu je tento čaj skvelým spoločníkom na chladné dni.
Narodeninový čaj pre spoločné chvíle pohody... Nepočítajú sa roky v našom živote, ale život v našich rokoch . Všetko najlepšie s týmto zvláštnym pokladom z prírody
Lahodná bylinná zmes nielen výborne chutí, ale na každom vrecúšku nájdete úslovie, ktoré spríjemní deň vám alebo milej osobe, ktorej tento výnimočný čaj venujete ako darček. Všetko najlepšie v novom roku!
Rýchlo do tepla, zapáliť praskajúci oheň v krbe a zamotať sa do deky! Vychutnajte si vianočné sviatky s kúzelne hrejivou šálkou čaju.
Šípky sú veľmi vhodné pri prechladnutí a nádche.
Ovocné čaje plné chutí a vôní prírody Pre všetkých milovníkov ovocnej chuti sme dali dohromady pestrú zbierku našich ovocných biočajov. Či už jemné alebo intenzívne, táto pestrá zmes poteší každého, kto ocení ovocie v šálke bez syntetických aróm.