Citrón a korenie? Táto výrazná kombinácia sa postará o pikantnosť i sviežosť, a rozohrá tak symfóniu na každom tanieri. Ideálne pre prípravu mäsa, rýb i zeleniny.
Tofu si zaslúži extra jemnú prípravu. Vyskúšajte marinádu z korenia pani Yoko, kokosového mlieka, sójovej omáčky, citrónovej šťavy, čerstvého zázvoru a sezamového oleja a v nej tofu krátko osmažte.
Biele korenie je vlastne plne zrelé semeno popínavej rastliny PIPER NIGRUM, z ktorého sa dá usušením ešte nezrelých semien získať omnoho známejšie a u nás veľa viac využívané čierne korenie.Biele korenie dodáva v porovnaní s čiernym korením jemnejšiu chuť jedlám.
Semeno lucerky siatej, vhodné najmä na nakličovanie. Bohatý zdroj nutričných faktorov, pomáha pri trávení, vhodná pri problémoch s vyprázdňovaním, podporuje chuť do jedla a priaznivo ovplyvňuje močové cesty.
Špeciálne liečivé korenie. Podľa učenia sv.Hildegardy z Bingenu, ktorá bola známou liečiteľkou v stredoveku, dodáva telu energiu a harmonizuje vnútro osobnosti.Používa sa na špičku noža na dochutenie pokrmov, chleba alebo do vína ako prísada.Produkt nie je určený pre deti.Krajina pôvodu: Rakúsko
Biele korenie je vlastne plne zrelé semeno popínavej rastliny PIPER NIGRUM, z ktorého sa dá usušením ešte nezrelých semien získať omnoho známejšie a u nás veľa viac využívané čierne korenie.Biele korenie dodáva v porovnaní s čiernym korením jemnejšiu chuť jedlám.
Indická zmes korenia – garamské korenie. Masala je zmes korenia, ktorá sa výborne hodí do všetkých indických pokrmov. Šošovica, cícer, zeleninové a ryžové pokrmy s týmto korením chutia naozaj vynikajúco.
Mnohými milovaný a niektorými nenávidený dáva cesnak pokrmom ich charakter. Jeho intenzívna, ostrá aróma sa vo varenom alebo pečenom stave rýchlo zmení. Tak chutí pečený alebo varený cesnak podstatne sladšie a jemnejšie než surová varianta.
Jednodruhové korenie bobkový list – vavrín. Celé bobkové listy na ochutenie omáčok, na prípravu pečeného mäsa a pod. Vavrín, alebo iným názvom bobkový list, sa u nás používa ako korenie najmä do kyslejších jedál. Tieto nenápadné lístky však dokážu viac ako len ochutiť jedlo. Odvar z nich sa používa na detoxikáciu organizmu a zbavenie tela od prebytočných solí. Vyrobiť sa z neho dá aj olej, či obklad na reumu a boľavé kĺby. Skladujte v suchu a chlade.
Ohnivo štipľavé chilli. V kuchyni sa použitiu chilli medze nekladú. Kto má rád štiľavú chuť, dá ho do cestovinových omáčiek a curry alebo pripraví marinádu. Ale tiež dezerty môžu zniesť trošku ohňa, predovšetkým odporúčame čokoládovú chilli-omáčku, ktorá se výborne hodí ako ku sladkému (zmrzlina) tak aj k pikantnému (kura).Zloženie: mleté chilli papričky bioKrajina pôvodu: Uganda
Ligurček, známy tiež ako maggi korenie. Používa sa na ochutenie polievok, k zelenine alebo na zemiaky.Krajina pôvodu: Rakúsko
Fazuľa túto aromatickú bylinku veľmi ocení. Tiež aj pokrmy so šošovicou, zemiakmi a koreňovou zeleninou v nej nájdu výbornú spoločníčku. Je dobrá na žalúdok.Produkt ekologického poľnohospodárstva.
Petržlenová vňať by nemala chýbať v žiadnej kuchyni. Ideálna do polievok, zapekaných jedál, na zemiaky...Obsahuje veľa vitamínov A, B, C a povzbudzuje chuť - pridávajte až na konci prípravy pokrmu.Produkt ekologického poľnohospodárstvaKrajina pôvodu: Rakúsko
Známe korenie, sušený kus koreňa kríka pochádzajúceho z južnej Ázie.Používa sa na ochutenie orientálnych špecialít a hlavne ako prísada do pečiva alebo naložený ako dezert.Je tiež liečivom. Pomáha pri žalúdočných neurózach, prechladnutí, kinetóze, osteoporóze.Zloženie: ďumbier mletý bioTento produkt pochádza z ekologického kontrolovaného poľnohospodárstva. Krajina pôvodu: Nigéria
Vanilkový cukor v BIO kvalite Vanilkový cukor využijete do krémov, pudingov, keksov, koláčov, čokolády, zmrzliny, na vanilkové rožky, voňavé koláčiky či iné vianočné dobroty. Dávkovanie:Vrchovatá čajová lyžička zodpovedá jednému bežnému baleniu vanilkového cukru.Zloženie:Trstinový cukor, mleté vanilkové lusky, prírodná vanilková aróma. Krajina pôvodu:Rakúsko Skladovať v suchu a chlade.