Kakaové hviezdičky osladené trstinovou šťavou. Extrudovaný výrobok. Kakaové hviezdičky obsahujú prevažne celozrnnú múku a sú sladené sušenou trstinovou šťavou Rapadura s medom. Sú ochutené kakaom a ovoňané pravou bourbon vanilkou. Hviezdičky sú výborné samotné alebo zaliate mliekom či sójovým mliekom. Používame ich aj do domácich müsli zmesí. Zloženie : kakaové maslo *, smotanový karamel *, sušené plnotučné mlieko *, kakaová hmota *, sušená smotana *, sušené odtučnené mlieko *, glukózový sirup *, alkoho
Semienka sa používajú do chleba, jogurtov a ako posyp pečiva, čerstvo pomleté do sladkých ciest, polievok, zeleninových zmesí a marinád na mäso.
Tieto nutrične veľmi zaujímavé semienka obsahujú cca 30 % oleja s vysokým obsahom cenných omega 3 mastných kyselín.
Drobnejšie figy natural majú hruškovitý tvar a rovnako ako ostatné bio sušené ovocie, nie sú sírené či inak chemicky ošetrované.
Plody kustovnice majú veľmi príjemnú sladkastú chuť, preto sú vhodné na priamu konzumáciu.
Bezlepkový a bezfosfátový kypriaci prášok do pečiva obsahuje vínny kameň (ktorého kryštáliky nájdete v sudoch od vína), bežnú jedlú sódu a bio kukuričný škrob. Používame ho rovnako ako bežný kypriaci prášok, obľúbený je aj pri príprave bezlepkového pečiva. Na 500 g sypkých surovín použijeme 3 lyžičky (17 g) prášku. Kypriaci prášok z jedlej sódy a vínneho kameňa má tendenciu začať kypriť cesto (rozkladať sa) už pri izbovej teplote. Doporučujeme preto cesto vkladať do rúry a piecť čo najskôr po zapracovaní
Amarant bol po stáročia základnou potravinou Inkov a dnes je považovaný za plodinu budúcnosti. Má jemnú chuť a veľmi široké použitie. Má najväčší obsah proteínov zo všetkých obilnín. Obsahuje esenciálne aminokyselinu lyzín, ktorá sa v ostatných obilninách takmer nevyskytuje. Má tiež jeden z najvyšších obsahov vlákniny medzi obilninami. Vyšší obsah železa ako amarant má z obilnín už len mrlík čílsky. Je zdrojom vápnika, horčíka a kyseliny listovej. Okrem toho obsahuje skvalén, nenasýtený uhľovodík, ktorý
Prírodný trstinový cukor surový má príjemnú typickú chuť a vôňu, ktorá ľahko pripomína karamel alebo med. Výborne nahrádza rafinovaný biely cukor v akomkoľvek pokrmu. Hodí sa do čaju, kávy, domácich limonád a kokteilov. Prírodný trstinový cukor z Maurícia je vyhlásený po celom svete. Tento tropický ostrov je obdarený ideálnymi podmienkami pre pestovanie cukrovej trstiny. Vulkanický pôvod ostrova zaisťuje úrodnú pôdu bohatú na minerálne látky a klimatické podmienky sú ako stvorené pre cukrovú trstinu. Maur
Prírodný trstinový cukor surový má príjemnú typickú chuť a vôňu, ktorá ľahko pripomína karamel alebo med. Výborne nahrádza rafinovaný biely cukor v akomkoľvek pokrmu. Hodí sa do čaju, kávy, domácich limonád a kokteilov. Prírodný trstinový cukor z Maurícia je vyhlásený po celom svete. Tento tropický ostrov je obdarený ideálnymi podmienkami pre pestovanie cukrovej trstiny. Vulkanický pôvod ostrova zaisťuje úrodnú pôdu bohatú na minerálne látky a klimatické podmienky sú ako stvorené pre cukrovú trstinu. Maur
Prírodný trstinový cukor vhodný pre medzinárodnú kuchyňu, koktaily, zdravé varenie a pečenie. Zloženie: prírodný trstinový cukor Krajina pôvodu: Mauritius Hmotnosť: 300g
Kakaové bôby pestujú drobní farmári z Dominikánskej republiky. Kakaovníky tu rastú v zmiešaných kultúrach spolu s citrusy, banány a ďalšími plodinami, ktoré im poskytujú tieň. Plody sú zbierané ručne a fermentované spolu s dužinou. Pri fermentácii vzniká typická výrazná chuť a vôňa dominikánskeho kakaa. Nasleduje asi týždenné sušenie na slnku, potom sú bôby očistené a upražené. Správne šetrné praženie ďalej umocnia chuť a vôňu kakaa. Upraženej bôby sú rozdrvené a pomocou lisu zbavené časti kakaového masla
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky, kde ju pestovali a ako posvätnú plodinu uznávali už Inkovia. Táto plodina je skvelým obsahom živín. Má vysoké hodnoty fytonutrientov a flavonoidov.Je tiež bohatá na mangán, horčík, tryptofán, kyselinu listovú a fosfor. Má nízky glykemický index, ale zasýti na dlhú dobu bez zaťaženia a je prirodzene bezlepková. Hodí sa na akékoľvek použitie: na slano, na sladko, do kaší, nákypov, koláčov, na pečenie, na zapekanie so zeleninou, mäsom, syrom, ale používa sa aj ako samostatn
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky, kde ju pestovali a ako posvätnú plodinu uznávali už Inkovia. Táto plodina je skvelým obsahom živín. Má vysoké hodnoty fytonutrientov a flavonoidov.Je tiež bohatá na mangán, horčík, tryptofán, kyselinu listovú a fosfor. Má nízky glykemický index, ale zasýti na dlhú dobu bez zaťaženia a je prirodzene bezlepková. Hodí sa na akékoľvek použitie: na slano, na sladko, do kaší, nákypov, koláčov, na pečenie, na zapekanie so zeleninou, mäsom, syrom, ale používa sa aj ako samostatn
Bio arašidy lúpané nepražené ponúkame v tej najprirodzenejšej forme - nepraženej, nesolenej a v bio kvalite.
Jadrá para orechov obsahujú 70 % tukov, 15 % bielkovín a 7 % sacharidov.