Po ručnom zbere sú kokosy rozlúsknuté a po odstránení hnedej šupky nakrájané a šetrne vysušené. Kokosové plátky majú príjemnú kokosovú chuť a vôňu a môžeme ich použiť do müsli zmesí, stolových zmesou orechov a sušeného ovocia, ovocných šalátov, kari zmesí a na zdobenie nepečených dezertov. HMOTNOSŤ: 300 g Pôvod: Srí Lanka UPOZORNENIE PRE ALERGIKOV: Výrobok neobsahuje stopy alergénov. VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G: Energetická hodnota 2803 kJ / 681 kcal Tuky 65 g z toho nasýtené mastné kyseliny 62
Bio celozrnné sušienky s kakaom a kokosom. Tieto chrumkavé sušienky sú upečené v malej rodinnej českej pekárni, kde si potrpia na kvalitné suroviny. Sušienky obsahujú len celozrnnú múku a sú ochutené štedrou dávkou výberového kokosu (21%) zo Srí Lanky a kakaom (4,4%) z Peru a osladené prírodným trstinovým cukrom. Tento výrobok je súčasťou projektu České BIO. ZLOŽENIE celozrnná pšeničná múka * 38%, prírodný trstinový cukor *, strúhaný kokos * 21%, kokosový olej *, kakao * 5%, Bourbon vanilka * 0,1%, k
Toto kakaové maslo bolo vylisované z bio kakaových bôbov a potom iba zbavené výraznej vône (dezodorizované). Nebolo chemicky rafinované ani stužované. Ako použiť: Čisté kakaové maslo používame do poliev a praliniek z bielej čokolády či karobu. Je vynikajúci na ošetrenie suchej pleti, do domácich mastí a do kúpeľa. Výrobok pochádza z fair trade projektu HAND IN HAND. Obsah: 100 g Krajina pôvodu: Dominikánska republika
Kakaové slniečka sú vyrobené z talianskej ryže, sladené prírodným trstinovým cukrom a dochutené kakaom a sladom. Majú sladkú čokoládovú chuť a sú výborné ako cereálne raňajky s mliekom podľa chuti (kravským, ryžovým, mandľovým ...). Chutia aj nasucho s nakrájaným čerstvým ovocím. Výživové údaje na 100 g: - Energetická hodnota: 1634 kJ/385 kcal - Tuky: 2,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g - Sacharidy: 84,9 g z toho cukry 29,7 g - Vláknina: 2,2 g - Bielkoviny: 5,4 g - Soľ: 0,8 g Zloženie: ryža* 62 %,
Peruánske kakao má jedinečnú vyváženú chuť. Miestne odrody kakaových bôbov sú vykupované od združenia drobných pestovateľov, po fermentácii je chuť zvýraznená krátkym opražením a kakaové bôby sú bez šupky nadrvené. Hodí sa k priamemu maškrteniu, do dezertov i pečených sladkostí. Môžeme ich aj zmixovať na prášok a použiť ako voňavé kakao s nezníženým obsahom kakaového masla. HMOTNOSŤ: 100 g KRAJINA PÔVODU: Peru ZLOŽENIE: celé nepražené kakaové bôby z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Tieto bio kakaové bôby sú po fermentácii iba usušené na vzduchu a očistené bez praženia. Hodia sa k priamemu maškrteniu, do raw dezertov i pečených sladkostí. Každý bôb má na povrchu tenkú slupičku bez chuti, ktorú môžeme (ale nemusíme) pred konzumáciou odlúpnuť. Na zvýraznenie chuti môžeme opražiť. Kakaové bôby môžeme aj nadrviť či rozmixovať na prášok. HMOTNOSŤ: 100 g KRAJINA PÔVODU: Peru ZLOŽENIE: celé nepražené kakaové bôby z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva UPOZORNENIE PRE AL
Bourbon vanilka sa pestuje iba na ostrovoch Indického oceánu a je cenená pre svoju výraznú príjemnú vôňu danú prirodzene vysokým obsahom vonnej látky vanilínu. Pridávame štipku do dezertov, pudingov, sladkého pečiva, jogurtov či krémov. Obsah: 8 g Krajina pôvodu: Madagaskar
Plnú čokoládovú chuť dodáva medovo nealkalizované kakao, ktoré pestujú drobní farmári z Dominikánskej republiky. Kakaovníky tu rastú v zmiešaných kultúrach spolu s citrusmi, banánmi a ďalšími plodinami, ktoré im poskytujú tieň. Plody sa zbierajú ručne a fermentované sú spolu s dužinou. Obsah kakaa je dvojnásobný v porovnaní s väčšinou kakaových nápojov na trhu, a preto Méďa vyniká výrazne kakaovou chuťou a nie je presladený. Méďa je sladený sušenou trstinovou šťavou Rapadura, ktorá vzniká pomalým zahusťov