Tento kuskus je vyrobený z tvrdej talianskej pšenice v bio-kvalite. Kuskus pôvodne pochádza zo severnej Afriky a je jednou zo základných potravín severoafrickej kuchyne. V kuchyni má mnohostranné využitie. Môžeme ho použiť ako hlavnú zložku zeleninových jedál i pokrmov z mäsa a rýb. Zároveň výborne poslúži ako rýchla a výživná príloha alebo závarka do polievky. Svoje miesto si však nájde aj v sladkých pokrmoch. Studený kuskus sa najčastejšie podáva v kombinácii s čerstvou či grilovanou zeleninou ako sýty
Tieto kukuričné lupienky sú zaujímavé tým, že sú vyrobené iba z kukurice. Obsahujú kukuričnú vlákninu a sú výborné pri znižovaní spotreby soli a tukov. Používame ako bežné kukuričné lupienky: s mliekom, jogurtom či sójovým nápojom. Majú nevýraznú chuť ľahko po kukurici a obvykle vyžadujú dochutenie podľa vlastnej voľby – hrozienkami, prírodným trstinovým cukrom, medom, javorovým sirupom … Polovica zrelého banánu dokáže dostatočne osladiť misku kukuričných lupienkov! TIP: rozdrvením získame bezlepkovú
Toto kakaové maslo bolo po vylisovaní zbavené výraznej vône pomocou vodnej pary (dezodorizované). Nebolo chemicky rafinované ani stužované. Kakaové maslo sa lisuje z bio kakaových bôbov. Základ na výrobu polevy, praliniek a domácej čokolády. Čisté kakaové maslo sa používa aj na kozmetické účely. Je vynikajúce na ošetrenie suchej pleti, do domácich mastí a do kúpeľa. Výrobok pochádza z fair trade projektu HAND IN HAND. Hmotnosť: 100g Výživové informácie na 100g Energia 3700 kJ / 900 kcal Bielkoviny 0 g
Sušené plody moruše bielej majú veľmi príjemnú sladkú chuť a jeme ich samotné alebo v zmesiach s iným sušeným ovocím, orechmi a semienkami. Môžeme ich pridávať do müsli zmesí, jogurtu, ovocných šalátov aj muffinov a sušienok. Sú zaujímavé aj z nutričného hľadiska, pretože sú veľmi dobrým zdrojom vitamínu C a nášmu telu dodávajú aj rad minerálnych látok (vápnik a horčík v ideálnom pomere, železo). Krajina pôvodu: Turecko Hmotnosť: 100g Energetická hodnota 1404 kJ/333 kcal Tuky 2,9 g z toho nasýtené
Sušený kokosový nápoj sa vyrába z tzv. kokosového mlieka, ktoré vzniká lisovaním dužiny čerstvých kokosov. K čerstvému kokosovému mlieku sa z technologických dôvodov pridá tapiokový maltodextrín a zmes sa potom šetrne usuší. Sušený kokosový nápoj má typickú príjemnú kokosovú chuť a vôňu. Rozmiešaním v horúcej vode pripravíme rastlinný kokosový nápoj, ktorým nahrádzame klasické kravské mlieko v tých prípadoch, keď nevadí kokosová chuť. Toto “mlieko” je výborné samotné, dosladené obľúbeným sladidlom či do
Bio rasca celá vypestovaná na farme Marcely a Martina Ležákových pod Hostýnskymi vrchmi na Zlínsku. Rasca rastie divoko na lúkach strednej Európy, a nie je preto divu, že je tradičným korením v našej kuchyni. zeleniny ak rybám. Výborne dopĺňa tučné mäso a vôňu môžeme zvýrazniť nadrvením. HMOTNOSŤ: 40 g KRAJINA PÔVODU : Česká republika
Cejlonská škorica je sladký druh škorice vyhľadávaný pre svoju veľmi jemnú a sladkú chuť a bohatú vôňu. Je zároveň drahšia, a preto ich výrobcovia často miešaná s lacnejšie a chuťovo drsnejšie škoricou Cassia. Skvele sa hodí na kaše, do závinov, sušienok a ďalších sladkostí a dezertov. Krajina pôvodu: Madagaskar Hmotnosť: 50g Samotná škorica môže byť pre niekoho alergénom . Stalo sa vám, že keď ste zjedli väčšie množstvo škorice, mali ste v ústach rany? Mohlo ísť o alergickú reakciu, ktorú spôsobuje
Táto jemne mletá jedlá sóda sa využíva na kyprenie niektorých ciest. V kyslom prostredí sa rozkladá a preto jedlá sóda cesto kyprí len keď je v ňom prítomná nejaká kyslá zložka. Ako kyslá zložka funguje napr. med, kyslomliečne výrobky či čokoláda. Napríklad medové perníčky možno nakypriť jedlou sódou a výsledok je uspokojivejší, než pri použití kypriaceho prášku. Dávkovanie jedlej sódy je ďaleko nižšie, než dávkovanie kypriaceho prášku, často sa v recepte uvádza na špičku noža. Použitie: používa sa na ky
Nerafinovaná morská soľ sa získava prirodzeným odparovaním morskej vody v umelo vytvorených soľných jazierkach na chránenom morskom pobreží. Z 98% pozostáva z chloridu sodného, zvyšné 2% tvoria minerály prirodzene prítomné v morskej vode. Na rozdiel od bežnej kuchynskej soli neobsahuje protihrudkujúce látky a pridané zlúčeniny jódu. Nerafinovaná morská soľ má oproti bežnej soli bohatšiu chuť, zároveň však o trochu menej solí. Použitie: znalci preferujú soľ zo Stredozemného mora k ochuteniu šalátov, grilo
Zrelé višne sú po zbere prebrané a šetrne usušené bez použitia konzervačných látok. Majú typickú výraznú chuť a skvele sa hodí do stolových zmesou orieškov a sušeného ovocia. Rovnako ako ostatné sušené ovocie, aj sušené višne sú koncentrovaným zdrojom energie, prírodných cukrov (fruktózy, glukózy, sacharózy) a živín. Použitie: sušené višne môžeme maškrtiť samotné, alebo použiť na ochutenie dezertov, pudingov, kaší či jogurtov. Hodia sa aj do omáčok k zverine. Krajina pôvodu: Turecko Hmotnosť: 75g