Amarant bol základnou potravinou Inkov a Aztékov a dnes je považovaný za plodinu budúcnosti. Semienka amarantu sú nutrične nesmierne cenné najmä pre svoj obsah bielkovín. Rastlinné zdroje totiž obvykle neobsahujú bielkoviny, v ktorých je zastúpené kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín, a preto by mali vegetariáni kombinovať rôzne rastlinné zdroje bielkovín. Amarant (rovnako ako quinoa) je však výnimkou a poskytuje telu všetky esenciálne aminokyseliny. Navyše obsahuje vysoké množstvo týchto bielkoví
Ashwagandha čiže Vitánia snodárna je jednou z najdôležitejších ajurvédskych bylín. Z rastliny sa využíva koreň, ktorý sa drví na prášok. Táto tropická rastlina sa v ajurvéde používa už tisíce rokov. Koreň rastliny je vhodný na podporu psychickej odolnosti, na dodanie energie a získanie celkovej vitality. Prášok zo sušeného koreňa rastliny ich pridávame po lyžičke do smoothies, jogurtu, müsli či ovsených kaší. Môžeme si z neho urobiť aj povzbudzujúci nápoj – do 250 ml mlieka (či jeho rastlinné alternatívy)
Naše sušené brusnice sladené jablčným džúsom bez pridaného cukru majú príjemne kyslastú chuť a sú vhodné na priamu konzumáciu. Brusnice majú certifikát pôvodu z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva a nie sú – na rozdiel od konvenčných sušených brusníc – sírené. Rovnako ako čučoriedky obsahujú aj brusnice rad minerálnych látok a vitamínov. Použitie: Okrem liečebného využitia používame sušené brusnice do kaší, müsli zmesí, jogurtov a sladkých ciest (štôlne, vianočky …). Dajú sa maškrtiť aj samotné
Sušený a najemno mletý cesnak používa sa ako korenie, dochutenie polievok, omáčok, dusené i pečené zeleniny alebo do nátierok.Vhodný na dochutenie polievok, omáčok, dusené i pečené zeleniny alebo do nátierok. Určite sa bude hodiť aj milovníkom grilovania. Ako používať produkt Chráňte pred mrazom a priamym slnečným žiarením. Skladujte pri izbovej teplote v uzavretom obale. Spotrebujte do dátumu uvedeného na obale. Zloženie Najemno mletý cesnak. UPOZORNENIE PRE ALERGIKOV : Výrobok neobsahuje žiadne aler
Chia semienka Vám pomôžu doplniť energiu a zvýšiť koncentráciu. Sú výborné na zahnanie hladu pri chudnutí. Prirodzene znižujú krvný tlak a riedia krv. Ak chcete byť štíhly a mať pod kontrolou svoj apetít, dajte si lyžicu chia gélu 15 minút pred jedlom Chia semienka (šalvia hispánska) sú bohaté na vlákninu, omega 3 a 6 mastné kyseliny, vápnik, vitamíny skupiny B a antioxidanty. Pomôžu Vám doplniť energiu a zvýšiť koncentráciu. Sú výborné na zahnanie hladu pri chudnutí. Chia semienka dodávajú energiu počas
Sušenú cibuľu používame na dochutenie polievok, omáčok, dusené i pečené zeleniny. Všade tam, kde sa hodí výrazná cibuľová chuť. Skvele ochutia aj nátierky.HMOTNOSŤ: 30 gKRAJINA PÔVODU: India UPOZORNENIE PRE ALERGIKOV: Výrobok môže obsahovať stopy mlieka , škrupinových plodov , zeleru a horčice .NÁZOV A SKLADOVANIE: Cibuľa sušená. Skladujte v suchu.
Vďaka vysokému obsahu melasy má výraznejšiu chuť, podobnú sladkému drievku. Má podobnú chuť ako melasa a môžeme ho použiť namiesto melasy pri varení a pečení. Vďaka trstinovej melase obsahuje dôležité minerálne látky (vápnik, horčík, draslík železo – hodnoty sa líšia pre každú výrobnú šaržu). Použitie: po lyžičkách na zvýraznenie chuti jablkovej štrúdle a koláčov, do kompótov, k marinovaniu mäsa s pálivou marinádou alebo so sójovou omáčkou, na zvýraznenie chuti paradajkových omáčok, na cestoviny a do páli
Maurícijsky surový prírodný vegan trstinový cukor Sypký kryštáľový cukor svetlohnedej farby, príjemnej nevtieravej chuti a medovej vône. Vďaka zvyškovej melase ľahko zvýrazňuje pôvodnú chuť pokrmov. Je zdravšou a chutnejšou náhradou bieleho repného cukru a je najbežnejším druhom zdravého cukru. Vďaka zostatkovej trstinovej melase obsahuje prírodný cukor dôležité minerálne látky (vápnik, horčík, draslík železo – hodnoty sa líšia pre každú výrobnú šaržu). Použitie: výborný do domácich limonád a zákuskov, na
Surový prírodný trstinový cukor 500g Sypký kryštáľový cukor svetlohnedej farby, príjemnej nevtieravej chuti a medovej vône. Vďaka zvyškovej melase ľahko zvýrazňuje pôvodnú chuť pokrmov. Je zdravšou a chutnejšou náhradou bieleho repného cukru a je najbežnejším druhom zdravého cukru. Vďaka zostatkovej trstinovej melase obsahuje prírodný cukor dôležité minerálne látky (vápnik, horčík, draslík železo – hodnoty sa líšia pre každú výrobnú šaržu). Použitie: výborný do domácich limonád a zákuskov, na zdobenie peč
Vanilkový cukor je veľmi obľúbenou surovinou pri pečení práve pre svoju jedinečnú vôňu, ktorú mu poskytuje Bourbon vanilka. Výhody produktu BIO produkt. Vhodný pre vegánov. Zloženie produktu Prírodný trstinový cukor, Bourbon vanilka 5%. Výrobok môže obsahovať stopy lepku a škrupinových plodov. Odporúčané použitie Hodí sa na prípravu vianočného pečiva, na ovonenie koláčov, sušienok, ale aj na dochutenie krémov či zmrzliny. Dôležité upozornenia Spotrebujte do dátumu uvedeného na obale. Skladujte v suchu,
Fazuľa čierna Čierna fazuľa má korenenú, orechovú chuť a je veľmi obľúbená v mexickej kuchyni. Pri varení si uchovávajú svoj tvar aj pevnosť. Skvele sa hodí do vegetariánskych pokrmov aj k výdatným mäsovým pokrmom. Možno z nich pripraviť fazuľové pyré, ale hodí sa aj na prípravu dipov a nátierok. Mnohí ľudia fazuľu nekonzumujú s tým, že spôsobuje nadúvanie ale aj tento nedostatok sa dá odstrániť pred varením fazuľu namočíme do vody na 10-12 hodín , potom vodu vylejeme preč a napustíme druhú čistú vodu.
Výrazná a napriek tomu jemná chuť a vôňa tohto kakaového prášku je daná ako použitými kakaovými bôbmi, ktoré sú vykupované od ekologických pestovateľov z krajní Latinskej Ameriky a Západnej Afriky, tak ich spracovaním. Po fermentácii a upražení sú bôby rozdrvené a spracované tzv. holandským spôsobom čiže alkalizáciou. Počas nej sa potlačia prirodzene kyslé tóny a zjemní chuť. Lisovaním sa potom odstráni len menšia časť kakaového masla, vďaka čomu si kakao uchová plnú čokoládovlú chuť. Výborne sa hodí na
Kakaové slniečka do mlieka, jogurtu alebo len tak smaostatne. Kakaové slniečka sú vyrobené z talianskej ryže, osladené prírodným trstinovým cukrom a dochutené kakaom a sladom. Majú sladkú čokoládovú chuť a sú výborné ako cereálne raňajky s mliekom podľa chuti (kravským, ryžovým, mandľovým …). Chutia aj nasucho s nakrájaným čerstvým ovocím. Zloženie: ryža 62%, prírodný trstinový cukor, kakaový prášok 3,8%, kukuričný slad, kokosový olej, morská soľ. Z ekologického poľnohospodárstva. Hmotnosť: 200g Krajina
Kokos vhodný na pečenie, varenie, ale aj do jogurtov, müsli a dezertov. Kokosové orechy, z ktorých sa získava tento strúhaný kokos, sa pestujú tradičným ekologickým spôsobom. Aby zabránili vyčerpávaniu pôdy a jej erózii, pestujú farmári na jednom mieste viac druhov plodín. Zároveň s kokosovými orechmi tak na jednom mieste pestujú banány, ananásy, korenie a kávu. Ako hnojivo sú používané vonkajšie kokosové šupky, bohaté na draslík. Kokosové orechy sú zbierané každých 6 týždňov. Orechy sú najprv zbavené von
BIO Bourbon vanilka mletá Bourbon vanilka sa pestuje iba na ostrovoch Indického oceánu a je cenená pre svoju výraznú príjemnú vôňu danú prirodzene vysokým obsahom vonnej látky vanilínu. Pridávame štipku do dezertov, pudingov, sladkého pečiva, jogurtov či krémov. Mletú vanilku pridávame do dezertov, pudingov, sladkého pečiva, jogurtov či krémov. Vanilka je aromatické korenie používané hlavne pri príprave niektorých sladkých jedál, pochutín a nápojov. Jedná sa o fermentovanú tobolku (nesprávne lusk) niekto