Arašidová múka plnotučná mleté pražené arašidy (podzemnice olejnej) Arašidy sú zdrojom účinných antioxidačných aj antibakteriálnych látok. Arašidy obsahujú asi 25 až 30 percent bielkovín, na rovnakú hmotnosť obsahujú viac bielkovín ako hovädzí steak. Tuky, bielkoviny a vláknina v arašidoch vám pomôžu udržať pocit sýtosti na dlhšiu dobu. Arašidy sú bohaté na vitamíny skupiny B (B1, B2, B3 a B5) a sú zdrojom mnohých minerálnych látok - horčíka, vápnika, zinku a fosforu. Nutričné hodnoty na 100g: En
SLNEČNICOVÝ OLEJ za studena lisovaný, nefiltrovaný - zachované cenné látky Nie je vhodný na tepelnú úpravu, ideálne do studenej kuchyne. Slnečnicový olej sa získava lisovaním slnečnicových semienok. Jedná sa o 100% jednodruhový jedlý rastlinný olej lisovaný za studena a sedimentovaný. Slnečnicový olej je v čisto prírodnom stave, bez pridaných látok.
Šošovicová múka - múka z červenej šošovice Múka je vhodná len pre tepelné spracovanie: sladké i slané pečeniena zahusťovanie polievok a omáčokna prípravu placiek, knedlí, halušiekna prípravu nátierokPri príprave cesta na pečenie nahraďte časť bežné múky múkou šošovkové. Do knedlí, na zahusťovanie a do nátierok môžeme použiť 100% šošovkové múky. Nátierku pripravíte z hustej šošovkové kaše. Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75% Zloženie: múka z červenej BIO šošovi
100% Jadrá para orechov mletá Jemne mletá múka z brazilslkých orieškov. Vhodná pre cukrárov i pekára. Skvelý základ do raw pokrmov. môže obsahovať stopy arašidov a ostatných stromových orechov Nutričné hodnoty na 100g: Energia 682 kcal / 2813 kJ, tuky 68,2g, z toho nasýtené mastné kyseliny 16,4g, sacharidy 3,1g z toho cukry 2,4g, bielkoviny 14,1g, soľ 0g
Múka z čiernej rasce Múka z čiernej rasce je lisovaná za studena, preto obsahuje rovnaké cenné látky ako semienko čiernej rasce vrátane pomerne veľkého podielu oleja (asi 10%, po odtučnenie). Možno použiť pri varení napr. U orientálnych pokrmov, alebo aj ako korenie. Rovnako tak aj do českej kuchyne pre obohatenie pokrmov o cenné a výživné látky obsiahnuté v čiernom rasce. Na prípravu napr. Chleba možno namiesto bežnej múky použiť až 10% múky z čiernej rasce
Zloženie: Jadrá kešu orechov Alergény: Orechy Kešu oriešky majú veľa karoténov, a preto dobre pôsobí na kožu, sliznice a oči. Ďalej pôsobí preventívne proti rakovine a sú vhodné pri chorobách srdca a nervovej sústavy. Majú vysoký obsah železa a vitamínu C, ktorá je prospešná pri chudokrvnosť a posilňovanie imunity. Kešu oriešky môžeme konzumovať bez akejkoľvek úpravy, čo je pre ľudský organizmus najprínosnejšie. Sú zdrojom omega-3 alebo omega-6 polynenasýtených mastných kyselín, ktoré priaznivo ovplyvňujú
Bourbon vanilka sa pestuje len na ostrovoch Indického oceánu a je veľmi cenená pre svoju výraznú a vyzretú príjemnú vôňu. Bohužiaľ, je momentálne celosvetovo viac a viac vzácnejšie a preto jej cena stúpa. Použitie: Pridávame štipku do dezertov, pudingov, sladkého pečiva, jogurtov či krémov. Zloženie: Bourbon vanilka 100% Nutričné hodnoty na 100g: Energia: 311Kcal, tuky 0g, sacharidy 63,8g, bielkoviny 3,14g,
Mletá Tahitská čokoládová vanilka z Indonézie Zloženie: Vanilka tahitská mletá 100% Nutričné hodnoty na 100g: Energia: 311Kcal, tuky 0g, sacharidy 63,8g, bielkoviny 3,14g,
Mandľová plnotučná múčka - mandle mleté natural Pomletá jadra sladkých nelúpaných mandlí. Múka nie je zbavená oleja / tuku. Vhodné pre pečenie sladkých pokrmov, do teplej aj studenej kuchyne Môže obsahovať aj hrubšie časti
Sezamová múka vyrobená šetrnými postupmi lisovaním za studena pre uchovanie cenných látok. Sezamové múka je vhodná do studenej i teplej kuchyne Predovšetkým do slaných ale aj sladkých receptov. Má výraznú chuť ľahko horkastú po sezamu Zloženie: čiastočne odtučnená sezamové semienka lúpaná Krajina pôvodu suroviny: India Vyrobené v EU
Konopná múka z prirodzene bezlepkové plodiny Vyrobená pomalými postupy a lisovaním za studena v raw kvalite, uchované cenné látky Vhodná na použitie za studena i do teplej kuchyne Vyrobené z českého konopného semienka. Konopná múka má vysoký výživový obsah. Neobsahuje lepok. Bežne ju používame tak, že nahradíme cca 15-30% objemu múky bežné. Konopná múka sa získava rozomletím konopných semienok, ktorá prirodzene neobsahujú žiadny lepok. Konopné semienka sú pred rozomletím zbavená konopného oleja, čím sa
Mandle mleté neodtučnené - múčka plnotučná jemná bez obsahu hrubých častíJemne mletá jadra mandlí. Narozdiel od mandľové múky nie je zbavená oleja.Vhodné pre pečenie sladkých pokrmov aj do studenej kuchyne
100% jablčná múka Tak ako sa zo zrelého obilia vyrába mletím obilná múka, tak sa zo zrelých, jabĺk vyrába múka jablčná. Pri sušení je dôležité dodržať správny technologický postup (jablká sa nesmie drviť pred sušením), aby si uchovala svoju pôvodnú chuť a vôňu. Jablčnú múkou nahrádzame ako bežnú múku tak zároveň cukor, je preto vhodná predovšetkým na použitie v sladkej kuchyni Múka sa vyrába z usušených jabĺk, ktoré sa následne pomelú. Krajina pôvodu: Česká republika Zloženie: Sušené jablká mletá 100%
Zloženie: Píniové jadierka Nutričné hodnoty na 100g: Energia 673 / 2816Kcal / kJ, Tuky 68,4g z toho nasýtené mastné kyseliny4,9g, Sacharidy 13,1g z toho cukry 3,6gVláknina 3,7 g, Bielkoviny 13,7g, Soľ 0g, Sodík 2mg, hořčík251mg, vápnik 16mg líka, fosforu a železa.
Mandle mleté neodtučnené - múčka plnotučná jemná bez obsahu hrubých častíJemne mletá jadra mandlí. Narozdiel od mandľové múky nie je zbavená oleja.Vhodné pre pečenie sladkých pokrmov aj do studenej kuchyne