Mandle sladké lúpané Mandle sú prírodným zdrojom horčíka, preto sa užívajú v tradičnom ľudovom liečiteľstve napríklad pri zvýšenom padania vlasov, rozštiepených a lámavých nechtoch, problémoch s pokožkou, akné a pod. Sú bohaté na antioxidanty a obsahujú plnohodnotné bielkoviny. V tradičnom ľudovom liečiteľstve sa ďalej používajú na podráždenú náladu, stavy úzkosti a nespavosť. Sladké mandle obsahujú okolo 50% tuku (34,1% mononenasýtené a 11% polynenasýtené), 20-25% bielkovín (viac ako mäso 15-20%),
Zloženie: Jadrá pistácií Nutričné hodnoty na 100g: 2742 kJ, 656 kcal, tuky: 54 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 7,1 g, sacharidy: 16 g z toho cukry: 16 g, bielkoviny: 20 g, soľ: 0,005 g. skladovanie:Udržujte pri teplotách do 18 ° C, relatívnej vlhkosti vzduchu do 65% a chráňte pred slnkom Pistácie sú výborným zdrojom bielkovín, proteínov, sacharidov, uhľohydrátov, vápnika, horčíka, draslíka, fosforu a železa.
Mandle natural - USA Sú bohaté na antioxidanty a obsahujú plnohodnotné bielkoviny. V tradičnom ľudovom liečiteľstve sa ďalej používajú na podráždenú náladu, stavy úzkosti a nespavosť. Sladké mandle obsahujú okolo 50% tuku (34,1% mononenasýtené a 11% polynenasýtené), 20-25% bielkovín (viac ako mäso 15-20%), asi 10% sacharidov. V 100 g mandlí ďalej nájdeme 260 mg vápnika, 296 mg horčíka, 732 mg draslíka, 4 mg železa, 520 mg fosforu, ďalej potom vitamíny skupiny B a veľké množstvo vit. E - 24 mg, čo je
100% Brusnice sušené mrazom Lyofilizácia je proces sušenia mrazom, pri ktorom si ovocie zachováva svoju prirodzenú štruktúru, farbu, vôňu a predovšetkým nutričnú hodnotu vrátane všetkých vitamínov a minerálov obsiahnutých v čerstvom ovocí. Lyofilizované brusnice sú mrazom sušené 100% prírodný plné vitamínov, bez pridaných látok, farbív, a bez pridaného cukru Nutričné hodnoty na 100g:Energia: 1200 kJ / 287 kcal; Tuky: 5,4 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 30,3 g; z toho cukry: 30,3 g;
Lyofilizácia je proces sušenia mrazom, pri ktorom si ovocie zachováva svoju prirodzenú štruktúru, farbu, vôňu a predovšetkým nutričnú hodnotu vrátane všetkých vitamínov a minerálov obsiahnutých v čerstvom ovocí. 100% prírodné lyofilizované celé plody arónie (čiernej jarabiny) sú plné vitamínov, bez pridaného cukru a bez akéhokoľvek pridania stabilizačných látok Energia: 1468 kJ / 349 kcal; Tuky: 1,9 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,3 g; Sacharidy: 67,1 g; z toho cukry: 28,9 g; Vláknina: 26,2 g; Bielk
Čierne ríbezle sušené mrazom Lyofilizácia je proces sušenia mrazom, pri ktorom si ovocie zachováva svoju prirodzenú štruktúru, farbu, vôňu a predovšetkým nutričnú hodnotu vrátane všetkých vitamínov a minerálov obsiahnutých v čerstvom ovocí.Mrazom sušený čierne ríbezle, ktorý má zachovanú farbu, tvar i chuť čerstvého ríbezlí, bez akéhokoľvek pridania stabilizačných látok alebo dochucovadielNutričné hodnoty na 100g: Energia 214 kcal / 888 kJ, tuky 1,14g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,13g, s
Karobová múka Rohovník obyčajný (Ceratonia siliqua) je rastlina z čeľade bôbovité. Jeho plody sa tiež nazývajú svätojánsky chlieb alebo karob. Svätojánsky sa mu hovorí preto, že plody karobu podľa starodávne legendy s obľubou jedol Svätý Jan. Historické záznamy sa prvýkrát o karobu začínajú spomínať v čase starovekého Egypta a Grécka, kedy ľudia hojne využívali jeho plodu ako zdroja jedla. Plody karobu sú veľmi konzistentné vo veľkosti a váhe, preto sa vraj využívali aj ako merná jednotka. Karobová múka j
Horčičná múka V čisto prirodzenom stave, bez prísad a konzervantov. Múčka zo semienok horčice bielej. Už malé množstvo dokáže vytvoriť silnú, výraznú chuť, ktorá však aj najobyčajnejšie mäsité pokrmy povýši na delikatesy. Horčičná múka výborne poslúži aj ako základ domácich marinád, dresingov a šalátových zálievok alebo na výrobu samotnej domácej horčice - podľa Vašich chuťových pohárikov a samozrejme bez konzervantov a farbív. Tu sa predstavivosti a tvorivému duchu medze nekladú a v kombinácii so zelený
Konopné semienko lúpané vážené 1 kg Konopné semienko je tvorené priemerne zo 25% jednoduchými proteínmi, 31% tuky a 34% uhľohydráty. Obsahuje 20 aminokyselín vrátane 8 esenciálnych, ktoré lidkské telo nevie syntetizovať, Konopné semienko nemá rozdiel od sóje a mäsa inhibítory trypsínu a oligosacharidy, ktoré sťažujú trávenie a spôsobujú plynatosť. Má mnoho esenciálnych mastných kyselín omega 6 a omega 3, ďalej sú tu kyseliny gama linolénová a olejová - omega 9 so silnými protizápalovými účinkami, chlorof
Mandľová múkaz odtučnených nelúpaných mandlí, v raw kvaliteMandľová múka je prirodzene bezlepková a je vhodná na pečenie, ako prísada k müsli a dezertom, k zjemneniu omáčok, zmrzliny.Nutričné hodnoty mandľové múky v 100 g:12 g Tuk10 g Sacharidy45 g Bielkoviny21 g Vláknina1.749 kJ Energetická hodnota375 kcal Kalórieskladovanie:orechové múky by mali byť dobre uzavreté a skladované v chlade a suchu.
Para orechyPara orechy sú najbohatšie na nasýtené mastné kyseliny, na proteíny, vitamín E, minerály (fosfor, horčík a železo) a plnohodnotné bielkoviny. Ich najdôležitejšou vlastnosťou je vysoký obsah vitamínu B1, ktorý priaznivo pôsobí na nervovú sústavu. Para orechy sa odporúčajú tým, ktorí sa pokúšajú prestať fajčiť. Užívajú sa pri nervových poruchách, ako je podráždenosť, zlá koncentrácia, výpadky pamäti, depresie, znížená výkonnosť, dodajú veľa energie vďaka proteínom, bohatému zastúpenie minerálov a
Slnečnicové semienko lúpané Slnečnicové semená možno pridať do akéhokoľvek jedla. Pridajte ich do teplej, studenej cereálne raňajky či jogurtu. Môžete ich pridať do nátierok na chleba či do cesta celozrnných koláčikov a chleba. Hodí sa skvele do šalátov či chlebe pita. Do jedál pripravovaných rýchlym osmahnutím, cestovín, k šalátom či do zeleninových zmesí. Môžu byť vhodnou súčasťou rôznych zmesí sušeného ovocia a orieškov.Opražené nahradí nezdravé pochutiny k televízii. Zloženie: slnečnicové semienka Ale
Slnečnicové múka odtučnená 100% slnečnicová múka je vhodná na pečenie / chleba i rožky / a zahusťovanie omáčok a polievok, do studenej kuchyne - na prípravu pesta, nátierok, zahustenie pokrmov. Je vhodná pre paleolitu stravovanie, pre celiatikov, diabetikov a pri redukčnej diéte.Zloženie: za studena lisované slnečnicové semienko 100%Nutričné hodnoty v 100 g výrobku:Energia: 1240 KJ / 302kcal,Bielkoviny: 39g,Sacharidy: 29g,Tuky: 8g,Vláknina: 16g,Sodík: 20mg
Tekvicové semienka sú bohatým zdrojom zinku.Zinok je zvlášť potrebný pre obranyschopnosť organizmu a zabezpečuje dobrý stav vlasov, nechtov a kože.Tekvicové semienka môžeme použiť k priamej konzumácii samotnej iv rôznych zmesiach s orieškami a sušeným ovocím.Tekvicové semienka sú skvelá ako súčasť celozrnných chlebov, používajú sa tiež do müsli a jogurtov.V teplej kuchyni ich môžeme pridať do akejkoľvek zeleninovej polievky, do zeleninových zmesí a nasekaná do zeleninovýchfašírok.Priemerné nutričné hodnot
Kokos strúhaný Kokosový orech obsahuje viac horčíka než potraviny živočíšneho pôvodu, predovšetkým mäso, mlieko a vajcia. Okrem toho kokos obsahuje aj iné minerály dôležité pre svalovú sústavu a kosti, ako napríklad vápnik a fosfor. Konzumácia kokosu pomáha pri odvápnenie kostí, osteoporóze a bolestiach pohybového systému spôsobeného preťažovaním alebo zvýšeným svalovým napätím. Vďaka svojim minerálom sa kokosový orech odporúča pri prerezávaní prvých zubov, pretože podporuje tvorbu zdravej zubnej skloviny