bezvaječné cestoviny sušené Zloženie: celozrnná špaldová múka bio, voda Alergény: môže obsahovať stopy sezamu a sóje Príprava: v osolenej vriacej vode (1l na 100g cestovín) za občasného miešania varte 20 minút Výživové údaje v 100g -
cestoviny bezvaječné sušené Zloženie: celozrnná špaldová múka bio, voda Alergény: môže obsahovať stopy sezamu a sóje Príprava: v osolenej vriacej vode (1l na 100g cestovín) za občasného miešania varte 20 minút Výživové údaje v 100g -
Zloženie: mandle natural *.* alergénMôže obsahovať stopy arašidov a sezamu. Výživové údaje v 100 g výrobku:energetická hodnota: 2671 kJ / 638 kcal;tuky: 52 g;nasýtené mastné kyseliny: 4 g;sacharidy: 18,3 g;cukry: 4,8 g;bielkoviny: 18,3
Zloženie: mak modrý – olejnaté semeno. Výživové údaje na 100 g výrobku:energetická hodnota: 2205 kJ / 525 kcal;tuky: 41,56 g;nasýtené mastné kyseliny: 4,517 g;sacharidy: 28,13 g;cukry: 2,99 g;bielkoviny: 17,99 g;soľ: 0,026 g. Krajina pôvodu: Česká republika. Hmotnosť: 400g Skladovanie: Skladujte pri teplote do 20°C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%. Použitie: Na priamu spotrebu
Zemiakové vločky sa získavajú z varených zemiakov, ktoré sa rozmačkajú a následne sušia vo valcovej sušiarni. Zemiakové vločky sú takmer národným jedlom vo Fínsku, kde je dokážu pripraviť na mnoho spôsobov. Zemiakové vločky sú ľahko stráviteľné a majú pomerne nízky obsah vlákniny. Hlavným zdrojom energie z nich je škrob. Zemiaky: odvodňujú a prečisťujú telo – vynikajúce pre obličky pozitívny vplyv na srdce posilňujúci účinok na nervy podporujú trávenie posilňujú imunitný systém odkysľujú organizmus pomáh
Pestrec mariánsky je prírodná bylina, ktorá sa vyznačuje svojími antioxidačnými a protizápalovými vlastnostiami. Používa sa bežne na detoxikáciu organizmu, ale predovšetkým na detoxikáciu pečene. Olej z pestreca mariánskeho je chemicky nerafinovaný, získaný prvým lisovaním za studena. Lisovaním za studena si zachováva všetky vitamíny rozpustné v tukoch, a to najmä vitamín E, a cenné nenasýtené mastné kyseliny ( omega 6 mastné kyseliny). Výživová hodnota v 100g: Energetická hodnota: 3700 kJ / 6
Je najsilnejší pri zápche, čistí črevá, pomáha pri problémoch konečníka a rakoviny čriev. Obsahuje lecitín, minerálne látky, vitamíny a nenasýtené mastné kyseliny. Upravuje elasticitu ciev a čistí tuky v cievach. Ľanový olej sa používa pri ischemickej chorobe srdca, znižuje vysoký tlak a cholesterol. Zlepšuje oči, zbavuje migrénových bolestí a menštruačných problémov. Znižuje cukor v krvi. Objem: 175ml Krajina pôvodu: EÚ
Zloženie: semolina (krupica) z tvrdej pšenice.Môže obsahovať stopy sóje.Výživové údaje na 100 g výrobku:energetická hodnota: 1564 kJ / 369 kcal;tuky: 2 g;nasýtené mastné kyseliny: 0,4 g;sacharidy: 73 g; cukry: 0,4 g;bielkoviny: 13 g;soľ: 0,003 g.Zem pôvodu: Taliansko.Skladovanie: Skladujte v suchu a chladu.Použitie: Na výrobu cestovín.
Kvalitný olej plný zdraviu prospešných látok Zloženie: ľanový olej lisovaný za studena. Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 3700 kJ / 900 kcal; tuky: 100 g; nasýtené mastné kyseliny: 7,2 g; sacharidy: 0 g; cukry: 0 g; vláknina: 0 g; bielkoviny: 0 g; soľ: 0 g. Krajina pôvodu: Česká republika. Objem: 175ml Skladovanie: Skladujte v tme pri teplote do 8 °C. Použitie: Určený pre studenú kuchyňu. Po otvorení spotrebujte do 6 týždňov.
Javorový sirup grade A je pravý kanadský javorový sirup bez pridaných sladidiel. Zloženie: javorový sirup BIO - produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva Výživové hodnoty na 100g výrobku: energetická hodnota: 921 kJ / 220 kcal; tuky: 0 g; nasýtené mastné kyseliny: 0 g; sacharidy: 87,8 g; cukry: 48 g; bielkoviny: 0 g; soľ: 0,01 g Alergény: - Výrobca: VEGA PROVITA s.r.o., T.G.Masaryka 1131, 738 01 Frýdek-Místek, Česká republikaKrajina pôvodu: Kanada
Zloženie: pektín citrusový. Krajina pôvodu: Taliansko. Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade. Použitie: Citrusový pektín je využívaný vďaka svojim želírujúcim vlastnostiam a zachovanie prirodzenej chuti ovocia pri príprave domácich marmelád, sirupov alebo želé.Vyskúšajte si doma vyrobiť domací gumové cukríky. Príprava marmelády: Pektín zmiešajte s cukrom v pomere 1: 4 a nechajte dôkladne rozpustiť v horúcej vode. Túto zmes vlejte do už povareného ovocie. Pridajte citrónovú šťavu alebo kyselinu citrónovú
Zloženie: semená ľanu zlatého Výživové hodnoty na 100g výrobku: energetická hodnota 2234 kJ / 534 kcal; tuky 42,2 g; nasýtené mastné kyseliny3,7 g; sacharidy 28,9 g; cukry 1,6 g; bielkoviny 18,3 g; soľ 0,07 g Alergény: môže obsahovať stopy lepku Krajina pôvodu: Rusko
Prírodný cukor, ktorý chuťou, sladkosťou ako aj použitím sa takmer úplne vyrovná klasickému repnému alebo trstinovému cukru, je rovnako použiteľný, avšak má NULOVÚ kalorickú hodnotu. Glykemický index je O !!! Erythritol je asi najzaujímavejšia varianta náhradného sladidla. Rovnako ako xylitol je aj erythritol alkoholový cukor, ale na rozdiel od xylitolu nemá laxatívne účinky ani pri konzumácii väčšieho množstva. Vyskytuje sa prirodzene v niektorom ovocí a vo fermentovaných potravinách. Sladí veľmi podobn
Pridáva sa do polievok a rôznych zmesí, podáva sa ako príloha a je možné ju pripravovať aj na sladko.
Xanthanová guma je jemný prášok získaný kvasením cukru. Prírodný stabilizátor a emulgátor do pečiva, ktorý napomáha predlžovať trvanlivosť pečiva. U bezlepkových zmesí nahrádza funkciu lepku. Vhodný do všetkých druhov ciest. Zloženie: xantánová guma (E415), prírodná aditívna látka. Hmotnosť: 30g Krajina pôvodu: Čína