Za studena lisovaný sezamový olej je bohatý zdroj bielkovín, zdravých tukov a vitamínov.
Neaktívné pivovarské kvasnice sú super potravina, ktorá sa používa ako dochucovadlo. Majú sladkastú chuť a voňajú po orieškoch.
Vločky z ľanových semienok sú výživné s vysokým obsaho vlákniny skvele zasýtia na raňajky.
Tapiokový sirup je výborné dochucovadlo do koláčov, dezertov alebo zmrzliny. Tapioka je prirodzene bezlepkový chuťovo neutrálny škrob.
Sezam môžete opražiť na panvici a posypať s ním šaláty, uvarené hlavné jedlo, polievky, pečivo, ozdobiť nátierky, dezerty, guličky, krémy, použiť do cestíčok na rezne alebo tempeh, môžete ho tiež variť s obilninami, použiť do pečiva, buchiet, a fašírok.
Čierny sezam prospieva pleti a pomôže pri strese, upokojuje a pôsobí proti úzkosti, reguluje krvný tlak. Pravidelným pojedaním čierneho sezamu si vylepšíte mnohé zdravotné problémy. Denná odporúčaná dávka sezamových semienok je 1 lyžička.
Ryžový ocot môžete použiť ako dochucovadlo pri príprave rôznych pokrmov. Môžete ho pridať do ryže po jej uvarení a pripraviť tak rizoto alebo inú ryžovú pochúťku. V bio kvalite.
Ovsená múka je skvelou voľbou, ak potrebujete bezlepkovú múku a zároveň chcete produkt s kvalitnými výživovými hodnotami. Vyznačuje sa vysokým obsahom bielkovín. Pečivo z ovsenej múky Vám dodá dostatok energie na celý deň.
Kukuričný škrob využijete na zahustenie omáčok, alebo polievok.
Prirodzene bezlepková granola s orechami je obľúbená najmä na raňajky. Vyvážená zmes vám dodá energiu na celé doobedie.
Rastlinné zahusťovadlo. Rozpustná vláknina zo semien guarových bôbov.
Prirodzene bezlepková granola je obľúbená najmä na raňajky. Vyvážená zmes vám dodá energiu na celé doobedie.
Lahodný arašidový krém si vás získa svojou príjemou chuťou.
Bezlepkové ryžové cestoviny sú chutnou alternatívou k bežným cestovinám. Sú vhodné aj pre ľudí s celiakiou alebo alergických na lepok.
Šungit je možné vďaka obsahu negrafitizovaného uhlíku využiť ako aktivátor vody a prírodný filter.