V Ázii ju nazývajú aj Black salt - čierna soľ. Má vyšší podiel minerálnych látok ako klasická jedálenská soľ a obsahuje mnoho zdraviu prospešných minerálov.
Miso je pasta zo sóje, ktorá sa používa najmä v Japonsku ako dochucovadlo. Toto stredne hnedé miso zo sóje a jačmeňa má krémovú konzistenciu a je jemne slané.
Sezam nelúpaný Natural - 200 g Sezamové semienka nelúpané obohatia Vaše müsli, domáci chlieb a pečivo, šaláty aj polievky. Ich chuť môžete zvýrazniť šetrným upražením. Rozmixovaním pražených semienok, eventuálne s trochou oleja, získame sezamové "maslo" na pečivo a do nátierok. Staré tamilské, lekárske príslovie hovorí: "Po sezame chudí silnejú a tuční chudnú." Prírodné sezamové semienko je veľmi všestranné. Je vynikajúce na pečive, v jogurtoch a müsli, na kašiach, v chlebe, vo vyprážaných ázijských pokrm
Horčica starodávna E.NOEL 200g Bio Zloženie: voda, zrno horčice BIO, ocot BIO- lieh 14%, nerafinovaná morská soľ, šupky z horčičného zrna BIO. Výrobca/Dovozca: Emile Noel Obj. číslo produktu: 724 energetická hodnota na 100g výrobku: 616/149 KJ/KCAL Tuk: 10,7 g z toho nasýtené mastné kyseliny: neuvedené g Sacharidy: 2,2 g Z toho cukor: 1,8 g Bielkoviny: 7 g Vláknina: neuvedené g Soľ: 5,1 g Skladovanie: po otvorení uchovávajte v chladničke
Horčica plnotučná s fruktózou 250g Natural Jihlava Z pomedzi horčíc od Natural Jihlava má najjemnejšiu chuť a neobsahuje zvyšky semienok. Na jej výrobu sa používajú predovšetkým biele odrody horčičných semienok, ktoré sa pomelú na jemný prášok. Horčica sladená fruktózou má v porovnaní s bežne dostupnými druhmi nižší glykemický index (20). Preto sú vhodné aj pre tých, ktorí majú problém s hladinou krvného cukru. Horčičné semienka majú pozitívny vplyv na trávenie, činnosť čriev a sú výborným zdrojom selénu.
Mrazom sušené mango plátky. Mrazom sušené ovocie nestráca svoju lákavú farbu, chuť ani vôňu a v maximálnej miere sú v ňom zachované vitamíny a minerály. Navyše nie je dosladzované, takže sa jedná o naozajstnú prírodnú pochúťku. Nenechajte sa zmiasť ani nízkou gramážou. Na výrobu 100 g lyofilizovaného ovocia je totiž potrebné okolo 1 kg ovocia čerstvého. Zloženie : 100% lyofilizované mango Hmotnosť: 50g Krajina: ČR
Sezam môžete opražiť na panvici a posypať s ním šaláty, uvarené hlavné jedlo, polievky, pečivo, ozdobiť nátierky, dezerty, guličky, krémy, použiť do cestíčok na rezne alebo tempeh, môžete ho tiež variť s obilninami, použiť do pečiva, buchiet, a fašírok.
Čierny sezam prospieva pleti a pomôže pri strese, upokojuje a pôsobí proti úzkosti, reguluje krvný tlak. Pravidelným pojedaním čierneho sezamu si vylepšíte mnohé zdravotné problémy. Denná odporúčaná dávka sezamových semienok je 1 lyžička.
Ovsená múka je skvelou voľbou, ak potrebujete bezlepkovú múku a zároveň chcete produkt s kvalitnými výživovými hodnotami. Vyznačuje sa vysokým obsahom bielkovín. Pečivo z ovsenej múky Vám dodá dostatok energie na celý deň.
Cícerová múka obsahuje vysoké množstvo vlákniny. Dá sa použiť na pečenie, varenie polievok, prípravu lievancov, špecialít ako je guláš, omáčky alebo ako prísada do mletého mäsa či šalátov.
Mandľovú múku používame hlavne pri pečení, do tort a cukroviniek, do krémov, dezertov. Môžete z nej vyrábať aj mandľové mlieko a domáci marcipán, makróny. Múka je vhodná na sladké pečenie a cukrársku výrobu, rovnako tak s ňou možno nahradiť čiastočne bežnú múku.
Para orechy pôsobia proti starnutiu a sú prevenciou proti vzniku vrások (eliminujú voľné radikály) pomáhajú proti akné (zinok) - para olej. stimulujú hladinu glutatiónu - enzymatický antioxidant, ktorý eliminuje voľné radikály vo všetkých častiach tela, ktoré spôsobujú rakovinu.
Na těchto 200 g bylo zpracováno 260 g čerstvých jablek, hrušek a rakytníku, plných vitamínů a minerálů. Ošetřeno pouze pasterací, bez jakékoliv chemie, přidaného cukru či konzervantů. Rakyník je považován za rakytník severu, má velmi vysoký obsah vitamínu C a jako jediný zástupce flóry má kompletní obsah aminokyselin. Řadí se mezi super potraviny a je výborný na podporu imunity. Naproti tomu hruška, je pomáhá doplnit energii a vodu do našeho organismu. Zahání pocit žízně a díky převládající fruktóze ji ve
Ručně sklízený Rakytník řešetlákový je bohaty na vitamíny, antioxidanty, stopové prvky, oleje, nenasycené mastné kyseliny a biologicky aktivní látky. Šťáva je zdrojem vitamínu C, který přispívá k normální činnosti nervové soustavy, psychické činnosti a ke snížení míry únavy a vyčerpání. Složení: Rakytníková šťáva s dužinou (90%), fruktóza (10%). Parametry produktu Země původu Česká republika Objem 500 ml Doba dodání 5 dnů
Ryžová celozrnná hladká múka - výborná surovina na pečenie bezlepkových sušienok, tort a nekysnutých koláčov. Vhodná aj na zahusťovanie omáčok a jedál. Zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) zmesí.