www.uvartesipivo.sk ponúka kvalitne produkty pre domáce varenie piva: koncentráty, výťažky, slad, chmel, fermentačné, kvasné, nádoby, mikropivovar, kvasinky, maltóza, zátkovače, hstomery a podobne..
Popis. Sušené vrchné kvasnice schopné tolerovať vysoký obsah alkoholu (až 11,5%). Majú mnohostranné použitie, vytvárajú dokonalú chuť. Silnejšia ovocná príchuť. Používajú sa na výrobu širokej škály pivních štýlov vrátane belgických pšeničných a silných kláštorných piv ako Blond, Dubbel, Tripel, Quadrupel, pšeničné pivá, silné anglické Ale. Niektorí sládkovia ich tiež používuajú na pivá New England IPA (NEIPA) Teplota kvasenia 15 - 24 ° C. Obsah sáčku 500 g Minimálna trvanlivost: 11/2022
Popis Slávny, celosvetovo používaný kvasinkový Nemecký kmeň. SafLager ™ W-34/70 určený na ležiacke neutrálne spodnee kvasené pivá plzeňského typu ako aj pre pivá Vienna, Bock, Oktoberfestbier. Teplota fermentácie je 9°C-22°C. Optimálna teplota fermentácie je 12°C-14°C Tolerancia na alkohol je do 6,8% Použitie Kvasnice pridajte do čistej najlepšie sterilnej vody a rehydrujte asi 30 minút pri teplote 27°C (+/-3°C) Skladujte pri teplote do 10°C Vákuové balenie 10 g
Tekutý sladový výťažok svetlý vyrobený zo sladu Plzeňského typu a Vody. Vhodný pre vlastné dochmelenie. Balené v plastovej dóze. Balenie obsahuje 1,7 kg hustého tekutého výťažku. Z tohto množstva je možné vyrobiť asi 9 litrov 12 ° piva.Na výrobu piva budete este potrebovať chmeľ a kvasnice. Môžete použiť aj ako prídavok do cesta na pečenie chleba,pečiva a koláčov.Obsah sušiny: 80-82%
Slad bavorský a Mníchovský je jedno a to isté. Vhodný je pre zvýšenie farby a arómy piva. Pridáva sa do tmavých pív. Pivu dodáva plnosť a môže sa použiť až do 100% Vyrobený je z kvalitného jarného sladovníckeho ječmena. Celý nedrvený. Farba 15 EBC.
Světlý ječný slad plzeňského typu vhodný zejména k výrobě českých ležáckých piv. Vyroben z kvalitního jarního sladovnického ječmene. Celý, nedrcený. Barva 4 EBC. Cena za 1 kg
Viedenský slad tvorí prechod medzi svetlými a tmavými sladmi. Je tmavší ako svetlý slad, ale svetlejší, ako slad mníchovský. Pivu dodáva farbu od zlatej po oranžovú a chlebnaté tóny. Celý, nedrvený. Farba 10 EBC.
Dextróza -Glukóza- hroznový cukor Jednoduchý cukor. Na rozdiel od repného cukru nezanecháva v pive nežiadúcu chuť. Vhodné na zvýšenie obsahu alkoholu v každom druhu piva.Používa sa aj ako cukor do sekundárneho kvasenia - nasýtenie fliaš oxidom uhličitým. Vhodná je pre športovcov na rýchle dodanie energie. známa tiež ako dextróza, či hroznový cukor rýchly a kvalitný zdroj energie a sily pomáha prekonávať vysilenie a krízy bez prídavných látok, éčiek a konzervantov Skladujte v suchu a chlade.1 kg Dextró
Uvartesipivo s vynikajúcim Americkým chmeľom Citra je nová špecialna odroda s vysokým obsahom alfa kyselin a nízkým co-humulonem povolená v USA od roku 2007. Doporučené použitie a chmelenie: prvé , druhé , tretie chmelenie a suché chmelenie (dry hoping) Pivný štýl : prevážne americké typy piva „ale APA (Americká IPA) Alfa kyseliny: 11,0-14,0% Beta kyseliny: 3,0-5,0 % Co-humulone: 22-24 % alfa kyselin Celkové silice: 2,2-2,8 ml/ 100 gr. Aroma: silné citrusové, nádech tropického ovoce Myrcene: 50-65 % ce
Pôvod: Chinook je horká odroda chmeľu pestovaná v USA od roku 1985. Získaná z kríženia odrody Petham Golding a USDA samčie odrody 63012. Alfa kyseliny: 11,0-14,0% Beta kyseliny: 3,0-4,0% Co-humulone: 28-34% alfa kyselin Celkové silice: 1,5-2,5 ml/ 100 gr. Aroma: kořeněné až jehličnaté Myrcene: 35-40% celkových silic Caryophyllene: 9-11% celkových silic Humulene: 20-25% celkových silic Farnesene: 0% celkových silic Pivovarská charakteristika: vysoko-obsažná odroda chmeľu s osobitnou koreneno-ovocnou aróm
Pôvod: Centennial je aromatická odroda chmeľu pestovaná v USA od roku 1990 niekedy tiež nazývaná ako super Cascade Aróma: kvetinové , citrusové a bylinné. Pivovarská charakteristika: aromatická odroda chmeľu s vyváženou horkosťou, kvetinová a citrusová aróma ako u Cascade s vyšším obsahom alfa. Odporúčané použitie a chmelenie: na druhé a tretie chmelenie, suché chmelenie Alfa kyseliny: 9,5-11,5 % Beta kyseliny: 3,5-4,5 % Co-humulone: 28-30 % alfa kyselin Celkové silice: 1,5-2,5 ml/ 100 gr. Aroma: květino
Taiheke je Cascada pestovaná na Novom Zélande. Vďaka inej pôde a klimatickým podmienkam má tento chmeľ výnímočnú citrusovo-ovocnú arómu. Je to obľúbená všestranná chmeľová odroda ,ktorá sa používa ako pre horkosť tak aj pre arómu a na studené chmelenie . Alfa: 5,0 - 9,0 % Obsah oleja: 0,6 - 0,9 ml/100g Aroma: Liči, květinové, grepové Zpracovanie: Granule T90 Pôvod: Nový Zéland
Fuggle je Anglický aromatický chmeľ s miernym pikantným charakterom sa používa do pív typu ale a stout . Je tiež veľmi vhodný pre chmelenie za studena u pív IPA a bitter. Granule 90. Obsah alfa horkých látok 4,5- 5,5 %
Pôvod: Hallertauer Tradition je nemecká aromatická odroda pestovaná od roku 1993, odolná voči chorobám, v charakteristike veľmi blízka s Hallertau Mitefruh Alfa kyseliny: 4,0-7,0% Beta kyseliny: 3,0-6,0% Aróma: jemné, podobné odrode H. Mittelfruh Pivovarská charakteristika: aromatická odroda chmeľu s veľmi dobrým arómou profilom Odporúčané použitie a chmelenie: ako granule typ 90 alebo 45, druhej a tretej chmelenie Pivné štýly: Bock Wheat Hefeweizen Weissbier Pilsner Balenie 100g Alfa:
Chmeľ SAPHIR je aromatická odroda s velmi dobrou odolnosťou voči chorobám povolená od roku 2002. Pivovarská charakteristika: jemná aromaiská odroda s nádychom ovocnej, kvetinovej a korenistej arómy . Vhodná je ležiaky a pšeničné pivá. Doporučuje sa používať na druhé a tretie chmelenie. Balenie vákuové:100g Alfa kyseliny: 3,0-4,5 % Beta kyseliny: 4,0-7,0 % Co-humulone: 12-17% alfa kyselín Celkové silice: 0,8-1,4 ml / 100 gr. Aróma:ovocné, kvetinové a korenené Myrcene: 25-40 % celkových silíc Caryophylle
Spalt Select je nemecká jemná aromatická odroda s velmi dobrou aromou. Obsah alfa hořkých látek 4,4 %. granule typ 90 Je vhodný na druhé a tretie chmelenie Doporučuje sa na ležiaky plzeňského typu , ale vhodný je aj na experimentovanie. Balenie vákuové 100g Alfa kyseliny: 3,0-6,0% Beta kyseliny: 2,5-5,0% Co-humulone: 21-27% alfa kyselín Celkové silice: 0,6-0,9 ml/100 gr. Aróma:chmeľová, mierne kvetinová Myrcene: 15-25% celkových silíc Caryophyllene: 5-11% celkových silíc Humulene: 10-20% celkových silíc