Káva LAVAZZA pre reštaurácie, kaviarne a bary
Chilli má pôvod v Mexiku. Má povzbudzujúce a antibakteriálne účinky, zahrieva organizmus. Je charakteristické pálivou chuťou. Pri jeho použití treba dbať na množstvo. Použitie: na mäsové pokrmy, do údenín, omáčok, rýb, na mexickú zeleninu, pri strukovinách.
Chilli má pôvod v Mexiku. Jeho účinky sú povzbudzujúce a antibakteriálne. Je charakteristické pálivou chuťou. Pri jeho použití treba dbať na množstvo. Použitie: na mäsové pokrmy, do údenín, omáčok, rýb, na mexickú zeleninu, pri strukovinách.
Jemne pikantná, tradičná zmes korenia indického typu s väčším podielom kurkumy. Používa sa pod mäso, ryžové a strukovinové pokrmy, do polievok, omáčok, rizot, ku zelenine a do mletého mäsa.
Jemne sladkasto - korenistá zmes tradičného indického korenia, ktoré sa najčastejšie pridáva do omáčok, k dusenému mäsu, na hydinu, na nakladanie mäsa.
Klinček (hrebíček) je vlastne usušený nerozkvitnutý kvietok tropického stromu z Indonézie. Má intenzívnu ovocno-ostrú korenenú chuť. Použitie: do kompótov, punčov, vareného vína a vianočných čajov, do ryže a polievok.
Kokosový sirup s 30%-tným podielom šťavy v 1 litrovom balení. S týmto sirupom si môžete pripraviť jeden z najznámejších kokteilov pina coladu. Vyskúšajte a nebudete sklamaný.
Zloženie: pšeničná múka, sušená vaječná zmes (zodpovedá 5-tim vajciam), pitná voda, prírodné farbivo kurkuma. Návod na prípravu: cestoviny vysypeme do osolenej vriacej vody (100g cestovín na 1l vody). Za občasného miešania na miernom ohni varíme 7-8 minút podľa hrúbky cestovín. Uvarené scedíme a prepláchneme studenou vodou. Použitie: ako príloha k mäsovým pokrmom.
Korenie biele mleté je usušený zrelý a vylúpaný plod. Jeho vôňa a chuť je omnoho lahodnejšia, voňavejšia a jemnejšia ako pri čiernom korení. Chuť je ostrá. Použitie: ideálne do svetlých omáčok alebo polievok, šalátov, rýb, k hydine a mäsovým jedlám.
Korenie čierne celé je usušený a nezrelý plod. Patrí medzi najstaršie a najrozšírenejšie korenie. Je najpoužívanejšie, a teda najznámejšie korenie na svete. Má ostrú aromatickú chuť a vôňu. Použitie: pri ochucovaní pokrmov z mäsa, rýb, do zálievok, polievok a omáčok, pri konzervovaní.
Korenie čierne mleté je usušený a pomletý nezrelý plod. Je to najstaršie a najrozšírenejšie korenie. Patrí medzi najpoužívanejšie, a teda najznámejšie korenie na svete. Má ostrú aromatickú chuť a vôňu. Použitie: pri ochucovaní pokrmov z mäsa, rýb, do zálievok, polievok a omáčok, pri konzervovaní.
### Korenie drvené 4 farby bez glutamanu a soli 500g Objavte jedinečnú zmes drveného korenia, ktorá premení vaše kulinárske zážitky na dokonalosť! Naša Korenie drvené 4 farby bez glutamanu a soli je vyrobené z kvalitných surovín, ktoré umocnia chuť a arómu vašich obľúbených jedál. V jednej škatuli nájdete štyri rôzne druhy korenia, ktoré sa dokonale dopĺňajú a vytvárajú harmonický chuťový zážitok. Toto korenie je ideálne pre všetkých, ktorí si potrpia na zdravú stravu bez pridaného glutamanu a nadmernéh
Zelené korenie má jemnejšiu chuť ako klasické čierne korenie, obsahuje účinné látky. Do jedla ho pridávame na záver a po dochutení hneď odstavíme z plameňa. Použitie: na prípravu zeleninového šalátu, do omáčok, na prípravu mäsa, cestovinových alebo ryžových jedál, pri zaváraní, na prípravu paštét.
Koriander je rastlina, ktorá má silnú arómu, podobá sa na rascu. Chuť listov je po aníze, semienka sú sladšie. Použitie: do mäsových alebo rybacích jedál, na zeleninové alebo cestovinové šaláty, do zemiakových jedál, polievok, nátierok, ku strukovinám, pri pečení chleba alebo iného pečiva, na prípravu čaju.
Kôpor je voňavá a zdravá rastlina, používa sa zelená časť v surovom stave alebo sušená. Môžu sa použiť aj plody kôpru. Chuť a vôňa je jedinečná, silno korenistá a sladkastá. Použitie: najčastejšie ako korenie do jedál, na dochutenie polievok, mäsa, omáčok, nátierok, na zaváranie, do slaných koláčov alebo prívarkov.
Kurkuma je aromatická bylina príbuzná zázvoru, má prenikavú vôňu a ostrú chuť. Je oranžovo žltej farby a dodáva jedlu príjemné sfarbenie. Použitie: v indickej a východoafrickej kuchyni, na ochutenie ryžových a cestovinových pokrmov, do omáčok, majonéz, vhodná k príprave rýb, morských plodov, k hydine, vajciam, zelenine.