Legendárny, tajuplný a hriešny nápoj bohémov, umelcov a barových povaľačov, pripravený podľa pôvodného receptu a postupu. Absinthe St. Antoine sa zrodil průtahovou destiláciou vybraných bylín vrátane paliny pravej (Artemisia absinthium) a paliny Pontského (Artemisia Pontica). S odkazom na naše motto 100% prírodné produkty sme absinth pripravili iba z prírodných ingrediencií. Základ tvorí velejemný lieh z liehovaru Kojetín, v ktorom sa po presne stanovenú dobu macerujú najkvalitnejšie byliny. Po maceráci
Jemný ovocný destilát vyrobený trojnásobnou destiláciou vyzretých marhúľ. Intenzívna vôňa a plná chuť predurčuje marhuľovicu ako výborný digestív po dobrom jedle. Ešte začiatkom júla sme netušili, či vôbec budeme nejakú marhuľovicu tento rok páliť, tak zle tento rok vyzeral. Na vine bolo (a stále je) obrovské sucho a veľký prepad ovocia. Podarilo sa ale zabezpečiť pár kíl a tohtoročné Marhuľovica nakoniec bude! Všetka chuť a vôňa destilátu pochádza z čistých velkopavlovických marhúľ pestovaných v režime e
Výroba slivovica je zložitý a dlhý proces, ktorý začína zberom sliviek (u nás im hovoríme trnky) a ich triedením. Šancu má iba zrelé a čisté ovocie. Z neho pripravíme kvas, ktorý dopravíme do uzavretých nerezových tankov s objemom 160 hl. Toto štádium výroby sa nazýva kvasenia a je najdôležitejším prvkom vo výrobnom procese. Za neprístupu vzduchu kvas zreje min. 60 dní, pričom túto dobu alebo intenzitu kvasenia môžeme regulovať pomocou chladiaceho duplikátora, ktorým sú vybavené všetky naše kvasné tanky.
Obľúbený alkoholický nápoj vyrobený průtahovou destiláciou veľmi jemného liehu a plodov borievky (slovensky borievok) bez akéhokoľvek pridania cukru a aróm. Charakteristické vlastnosti tohto lesného plodu dodávajú nápoju osviežujúce účinky a robia z neho nenahraditeľnú súčasť celej rady miešaných kokteilov ako je napríklad Bora Bora (borovička, hruškovica, tonic) a hlavne špeciálny Junipelder: 5cl Borovičku Žufánek2cl bazového sirupušťava z 1/2 limetkyPremiešame, vysokú longdrink slenici dolejeme zázvorov
Hruškovica Žufánek je jemný 45% ovocný destilát, vyrobený z hrušiek Williams. Charakteristické vlastnosti tejto lahodnej odrody dodávajú destilátu dlhotrvajúca chuť po maslových hruškách. Pri príprave kvasu a samotnej výrobe je dodržiavaný rovnako starostlivý postup ako u našej slivovice. Vyberáme preto len tie najkvalitnejšie hrušky odrody Williams pochádzajúci výhradne z moravských ovocných sadov. Osobitný dôraz je kladený na špeciálnom spôsobe ich kvasenia, vďaka ktorému do destilátu prenesieme všetky