Modrý mletý mak od firmy Nestelberger je vhodný na koláče, zákusky, do plniek či rôznych náplní. Je jemný a lahodný.
Skvele sa hodí do šalátov, ako príloha k lososovi či hydine, výborne chutí s koreňovou zeleninou, vlašskými orechmi či v nátierkach. Je drobnejšia a jej zemitejšia chuť sa výborne hodí aj do rôznych plniek a polievok. Príprava: Šošovicu preberieme, prepláchneme, vložíme do hrnca so studenou vodou, privedieme k varu a varíme pod pokrievkou cca 25 - 30 min.
Zlaté pšeno je základnou potravinou v Indii, Číne, Afrike a Rusku, kde rastie prirodzene. U nás sa jemné, stráviteľné zrno používa do šalátov, plniek, kastrólov, placiek alebo do prosových kaší a dezertov.
Obsahuje vysoko kvalitné minerály a stopové prvky. Pečivo, ktoré by nemalo kysnúť, môžeme spracovať čistou prosovou múkou.
Najznámejšia kultúrna rastlina v Andách sa vyznačuje vysokým obsahom medi, mangánu, horčíka a draslíka. Quinoa sa hodí ku všetkým druhom zeleniny a používa sa aj ako obloha, do šalátov či dezertov.
Táto celozrnná špaldová krupica je vďaka mletému celozrnnému zrnu veľmi bohatá na vlákninu. Chutí jemne orieškovo a hodí sa najmä do krupicovej kaše, dezertov alebo ako prídavok do pečiva či iného pečiva.
Táto celozrnná špaldová krupica je vďaka mletému celozrnnému zrnu veľmi bohatá na vlákninu. Chutí jemne orieškovo a hodí sa najmä do krupicovej kaše, dezertov alebo ako prídavok do pečiva či iného pečiva.
Optimálna krupica na výrobu cestovín sami; ale mnohé iné recepty tiež dobre fungujú s krupicou z tvrdej pšenice.
So svojou jemnou orieškovou chuťou je sezam ideálny ako prísada na pečenie, do placiek a vegetariánskych zeleninových jedál, ako aj do müsli.