Čajová súprava obsahuje: Čajová kanvička so sitkom priamo v hubičke Vrchnáčik 2 čajové misky Objem: Kanvička na 400 - 450 ml čaju Výroba: Ručná výroba, keramika je točená na kruhu veľmi zručným slovenským majstromVýpal: Vysoko pálená keramika na 1160 oCGlazúra: Lesklá, biela glazúra a ručnou maľbou vetvičky sakury, glazovanie aj z vnútraMateriál: Keramika - kamenina - pevná, kvalitná, vysoko pálená Kraijna pôvodu: SR
Kvalitný japonský zelený bio-čaj PRÍPRAVA ČAJU: Odporúčame viacnálevovú prípravu čaju v japonskej vtáčej kanvičke typu Kyusu. Do kanvičky s objemom cca 200 – 250 ml nalejeme horúcu vodu, aby sa kanvička prehriala a prevlhčila. Vodu vylejeme. Do kanvičky vložíme 5-7 g čaju. Čaj v kanvičke následne zalejeme vodou horúcou 60-70 °C a necháme lúhovať 1-2 minúty. Nálev zlejeme do pomocnej kanvičky, aby sa premiešal, bol homogénny a nalejeme ho do misiek. Teplé lístky v kanvičke zalejeme ešte niekoľkokrát podľa
KAMASUTRA Zelený voňavý čaj s drevitou bylinou Muira puama, kaktusovými kvetmi a citrónovou kôrou PRÍPRAVA ČAJU: Čaj pripravujeme klasickým spôsobom v peknej kanvičke alebo šálke so sitkom, ktoré umocňujú pôžitok z pitia čaju i pozitívny vplyv čaju na ľudský organizmus. Dobrú vodu necháme krátko zovrieť. 5 g čajoviny (cca 1,5 – 2 čajové lyžičky) zalejeme horúcou vodou 70-80°C o objeme 2,5 – 3,5 Dl a necháme lúhovať 3-4 minúty. Nálev zlejeme a pijeme čerstvý a teplý. Zloženie:Zelený čaj typu sencha, Muira
KARKADE - REZANÉ OKVETNÉ KALICHY - ORGANIC - Ibištek (Hibiscus sp.) ČAJ EGYPTA - Dužinaté kvetné kalichy ibišteka (Hibiscus sabdariffa) Bylinný čaj: nadrobno rezané dužinaté kvetné kalichy ibišteka krvavého Zloženie: 100% Karkáde - bylinný čaj, Dužinaté kvetné kalichy - rezanéDruh: Ibištek krvavý (Hibiscus sabdariffa)Kultivácia: Bio, Eko, Organic - Organická kultiváciaMetóda zberu: Manuálny zberSušenie a spracovanie: NaturálneKrajina pôvodu: Egypt Balenie: 50g
BIO-KATEA ORGANIC Zloženie: 100% Zelený čajDruh čaju: Camellia sinensis L. cv. BenifuukiKultivar čajovníkov: BenifukiKultivar Benifuki vznikol skrížením dvoch druhov čajovníkov: Camellia assamica, Benihomare (čajovníky typické pre himalájsky Darjeeling) a Camellia sinensis, Makura CD86 枕. Výsledný kultivar Benifuki má špecifické zdravotné vlastnosti a optimálny obsah EGCG a EGCG3 "Me. Bol vyšľachtený v roku 1993 v meste Makurazaki v Kagoshime na juhu ostrova Kyushu. Samotný kultivar je silný a veľmi odoln
KLENOT ORIENTU PRÍPRAVA ČAJU: Čaj pripravujeme klasickým spôsobom v peknej kanvičke alebo šálke so sitkom, ktoré umocňujú pôžitok z pitia čaju i pozitívny vplyv čaju na ľudský organizmus. Dobrú vodu necháme krátko zovrieť. 5 g čajoviny (cca 1,5 – 2 čajové lyžičky) zalejeme horúcou vodou 70-80°C o objeme 2,5 – 3,5 Dl a necháme lúhovať 3-4 minúty. Nálev zlejeme a pijeme čerstvý a teplý. Zloženie: Čínske zelené čaje, biely čaj Pai Mu Tan,čínsky jazmín, kandizované mango 2% (mango,cukor)ruže 1,5%, lupienky ne
Dračia studňa, Najslávnejší čínsky zelený čaj, prvý z čínskych Top Ten. Zloženie: 100% Camellia sinensisTyp spracovania: Zelený čajZber: Skorý jarný zberSpracovanie: Ručný zberČajová oblasť: Xi Hu, HangzhouNadmorská výška: 600 mKrajina pôvodu: Čína Príprava čaju: Odporúčame viacnálevovú prípravu čaju na čajovom mori. Do čínskej alebo taiwanskej čajovej kanvičky alebo gaiwanu s objemom cca 200 – 250 ml nalejeme horúcu vodu, aby sa kanvička prehriala a prevlhčila. Vodu vylejeme. Do kanvičky vložíme 5-7 g ča
LOS NOMADOS Čaj maté s mätou a bylinami Čaj maté sa získava sušením mladých vetvičiek cezmíny paraguajskej (Ilex paraguariensis). Cezmína je pekný strom bežne dorastajúci do výšky 8-15m, ktorý od septembra do decembra kvitne malými bielymi kvietkami. Na plantážach sa však pestujú stromy maximálne do výšky 5 m. Zloženie: Zelené maté, mäta Nana, lupienky a púčiky ruží, požlt farbiarsky, nevädza, slnečnica Krajina pôvodu: EU Hmotnosť: 50g
Čajová súprava obsahuje: - Čajová kanvička so sitkom priamo v hubičke, zvnútra glazovaná, dekorovaná listami rastlín - obrázok je ilustračný, každá kanvička, jej rastlinný dekor je originál- ohrievač s ochrannou platničkou, do ktorého sa vkladá čajová sviečka na udržiavanie teploty čaju- 2 misky zvnútra glazované bledou glazúrou Farba: Tmavohnedá, nočná, palisandrová Objem kanvičky: 350 ml Objem misky: 75 ml Priemer misky: 8 cm Materiál: Kvalitná keramika, ručná výroba, dôkladné prevedenie Krajina pôvodu:
Čajová súprava obsahuje: Čajová kanvička so sitkom priamo v hubičke, zvnútra glazovaná Ohrievač s ochrannou platničkou, do ktorého sa vkladá čajová sviečka na udržiavanie teploty čaju 2 čajové misky zvnútra a po bokoch glazované Glazúra: Kanvička je zvnútra glazovaná, aby ju bolo možné dobre čistiť, zvonka je čiastočne na tele keramiky priznaná pekná farba hlinyObjem kanvičky: 300 mlObjem misky: 50 mlPriemer misky: 75 mmVýška misky: 38 mmMateriál: Kvalitná keramika, ručná výroba, dôkladné preveden
PAO-PAO BIELA LESKLÁ - ABSTRAKT Slovenská, ručne robená keramika Pao Pao Produkt obsahuje: 1 Keramický čajník 1 Vrchnáčik 1 Samostatné keramické sitko vyberateľné 1 Vypichované sitko pred hubičkou priamo v tele čajníka 1 Ohrievač na čajovú sviečku s keramickou rozptylovou platničkou 2 Čajové misky Objem čajníka: 500 ml Výroba: Ručná výrobaSpôsob výroby: Keramika je točená na kruhu veľmi zručným slovenským majstromVýpal: Vysoko pálená keramika na 1160 oCGlazovanie: Glazovanie vo vnútri a aj n
MARCO POLO EXCLUSIVE Zloženie: Čajovník assámsky, Camellia sinensis var. assamicaTyp listov: Mladé biele púčiky čajovníkovTyp čaju: Špičkový výberový biely čajSpracovanie: Ručné spracovanie. Prirodzene kvalitne vysušené mladé púčiky so zachovaním vonných a účinných ľátok čajovníka.Krajina pôvodu: Srí Lanka (Celon)Pestovateľská oblasť: Nuwara EliyaNadmorská výška: 2000 mŠpecifikum: Vysokohorský čaj pestovaný niekoľko stupňov nad rovníkom Balenie: 50g Tento unikátny biely čaj pochádza zo svetoznámych plantá
MÄTA NANA BYLINNÝ ČAJ Slávna tzv. marocká mäta, skvelá do tradičného osviežujúceho čaju Tuarégov. Mäta nana je veľmi príjemná i v kombinácií s ďalšími bylinami. Odporúčame obzvlášť Cisárske chryzantémy, bazalku Tulsi, Bambusové výhonky, Maurský čaj či Bio-Ruženky. Príprava čaju Mäta Nana: 5 - 6 g, 1 l horúcej vody, 8 min. luhovanie Zloženie: 100% Mentha spicata 'Nana', list Krajina pôvodu: Egypt Balenie: 50g
Zelené Yerba maté s kúskami koreňa žen-šen Čaj maté sa získava sušením mladých vetvičiek cezmíny paraguajskej (Ilex paraguariensis). Cezmína je pekný strom bežne dorastajúci do výšky 8-15m, ktorý od septembra do decembra kvitne malými bielymi kvietkami. Na plantážach sa však pestujú stromy maximálne do výšky 5 m. AKO SI PRIPRAVIŤ MATÉ Množstvo maté nasypaného do kalabasy býva rôzne. Závisí od subjektívneho pocitu i od množstva osôb, ktoré budú maté spolu z jednej kalabasy popíjať, ako býva v Južnej Ame
BIO-MATCHA KIZOKU ORGANIC SUPERIOR Zloženie: 100% Zelený čaj Matcha. Jemne mletý práškový japonský čaj z mäkkých dužinatých častí listov výberových čajovníkovDruh čaju: Camellia sinensisKultivary čajovníkov: Slávna receptúra z kultivarov Okumidori, Asatsuyu, Yabukita, Asanoka, Yutaka MidoriKvalita: Vysoká ceremoniálna úroveňDoba zberu: Jarný zberPestovateľská oblasť: Juh ostrova Kyushu, oblasť Kagoshima, hory KirishimaNadmorská výška: 400-600 mPodložie: V oblasti Kirishima sa čajové kríčky pestujú na lávo