Pikantný aktivizujúci čaj posilňujúci zdravie a energiu Príjemný, korenistý, ájurvédou inšpirovaný bylinný čaj s rooibosom. PRÍPRAVA ČAJU: Čaj pripravujeme klasickým spôsobom v peknej kanvičke alebo šálke so sitkom, ktoré umocňujú pôžitok z pitia čaju i pozitívny vplyv čaju na ľudský organizmus. Dobrú vodu necháme krátko zovrieť. 5 g čajoviny (cca 1,5 – 2 čajové lyžičky) zalejeme horúcou vodou 95-100°C o objeme 2,5 – 3,5 Dl a necháme lúhovať 5-8 minút. Nálev zlejeme a pijeme čerstvý a teplý.Odporúčame čaj
Výborný čierny čaj so sviežou zimnou vôňou, ideálne sa hodí na chutný punč a rovnako je skvelý s mliekom a lyžičkou medu. Výborný s mliekom a skvelý na lahodný čajový punč Zloženie: Čierny ceylónsky a juhoindický čaj, červený čínsky čaj, pomarančová kôra 10%, kokosové lupienky (kokos, cukor), mandle, škorica 3%, okvetné lístky ruží, vôňa Neodolateľný a harmonický Čaj od bielej rieky vzpružuje, dodáva energiu, vitalizuje a rozveseľuje. Je výborný s mliekom. Môžeme ho jemne osladiť dobrým medom. PRÍPRAVA ČA
ČAJ SIEDMICH ČAKIER - ajurvédou inšpirovaný čaj s posvätnou bazalkou tulsi BAZALKA TULSITulsi v preklade znamená "vynikajúca, s ničím neporovnateľná rastlina." A naozaj už niekoľko tisícročí stojí na samom vrchole piedestálu najobľúbenejších bylín indickej ájurvédy - náuky o dlhom a zdravom živote. Verí sa, že je jedným z elixírov, ktorý pomáha predĺžiť ľudský život.Žiadna hinduistická domácnosť by nebola úplná, keby v nej nerástla tulsi. Je symbolom božej milosti a požehnaním pre dom. Preto sa zväčša ne
ČAJ SILY Príjemný, zelený voňavý čaj so zázvorom, korením a guaranou PRÍPRAVA ČAJU: Čaj pripravujeme klasickým spôsobom v peknej kanvičke alebo šálke so sitkom, ktoré umocňujú pôžitok z pitia čaju i pozitívny vplyv čaju na ľudský organizmus. Dobrú vodu necháme krátko zovrieť. 5 g čajoviny (cca 1,5 – 2 čajové lyžičky) zalejeme horúcou vodou 70-80°C o objeme 2,5 – 3,5 Dl a necháme lúhovať 3-4 minúty. Nálev zlejeme a pijeme čerstvý a teplý. Zloženie: Zelený čaj, zázvor 11%, cigória, čierne korenie, guarana,
ČAJ Z RAJSKEJ ZÁHRADY Voňavý biely a zelený čaj PRÍPRAVA ČAJU: Čaj pripravujeme klasickým spôsobom v peknej kanvičke alebo šálke so sitkom, ktoré umocňujú pôžitok z pitia čaju i pozitívny vplyv čaju na ľudský organizmus. Dobrú vodu necháme krátko zovrieť. 5 g čajoviny (cca 1,5 – 2 čajové lyžičky) zalejeme horúcou vodou 70-80°C o objeme 2,5 – 3,5 Dl a necháme lúhovať 3-4 minúty. Nálev zlejeme a pijeme čerstvý a teplý. Zloženie : Biely čaj Pai Mu Tan, zelený čaj Darjeeling,Long Jing, Tai-mu Long-zhu, jazmín
ČIERŇAVA - TMAVÝ PU-ERH SHU-CHA Tmavý sypaný Pu Erh Príprava čaju: Odporúčame viacnálevovú prípravu čaju na čajovom mori. Do čínskej alebo taiwanskej čajovej kanvičky s objemom cca 200 – 250 ml nasypeme čajové lístky (5-7 g). Prepláchneme ich horúcou vodou, ktorá sa hneď zleje. Voda čaj prepláchne, preparí a prebudí. Čajové lístky v kanvičke následne zalejeme vodou horúcou 100 °C a necháme lúhovať 1 minútu. Nálev zlejeme do pomocnej kanvičky, aby sa premiešal a bnol homogénny a nalejeme ho do misiek. Odpo
Kvalitný himalájsky čierny letný muscatelový čaj. Typ čaju: 100% Čierny oxidovaný čajŠpecifikum: MuscatelDruh čaju: Camellia sinensisČajová oblasť: Sungma, Darjeeling, HimalájeNadmorská výška: 950 - 1150 mZber: Výberový letný zber. Muscatel!Krajina pôvodu: IndiaTyp listu: Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe 1Doba zberu: Second Flush, Letný zber 2023Zber a spracovanie: Ručné Ekologický dovozca a distribútor: BONSAI SLOVAKIA - ČAJOVŇA DOBRÝCH ĽUDÍ sro. Nitra Balenie: 50g
ELIXÍR KRÁSNYCH ŽIEN Hrejivý čajový punč na krásu žien a lásku ich mužov Elixír krásnych žien je výborný a veľmi chutný ovocný čaj s plnou chuťou a fascinujúcou teplou vôňou. Obsahuje množstvo anthokyanov, červeného rastlinného farbiva. Ideálny čaj na príjemný večer a ak si ho jemne prisladíte medom, získate skvelý punč - zdravý a chutný aj pre deti. S rumom a červeným vínom ako slávnostný punč pre dospelých nemá konkurenciu. Ovocie a koreniny v čaji mu dávajú slávnostný charakter. Dovozca: Bonsai Slovaki
EARL GREY - CEYLON HIGH Čaj je príjemne aromatizovaný prírodnou citrusovou silicou z bergamotu Zloženie: Čajovník assámsky, Camellia sinensis var. assamica, prírodná bergamotová silicaTyp listov: OP Orange Pekoe SuperiorTyp čaju: Čierny listový čajSpracovanie: Tradičné britské spracovanie čierneho čaju typické pre ostrov Srí LankaPraženie čaju: Bez praženiaKrajina pôvodu: Srí Lanka (Celon)Pestovateľská oblasť: Nuwara EliyaNadmorská výška: 2000 mŠpecifikum: Vysokohorský čaj pestovaný niekoľko stupňov nad r
FIT-FIGÚRA je príjemným čajom, ktorý inšpirovali skúsenosti klasickej čínskej medicíny. Využíva očistné a zoštíhľujúce vlastnosti zmesi zelených a čiernych čajov. Účinok zlepšuje aktívna guarana a juhoamerické maté, ktoré pomáhajú telu dodať energiu a dobre pôsobiť pri očiste a zoštíhľovaní postavy, aby neprichádzala únava. Vhodný čaj na zoštíhľovacie, skrášľovacie a omladzovacie kúry! Zloženie:Zelený a čierny čaj, guarana, manna, maté, slnečnica, žihľava, vitamín C, červené ríbezle, trnky, prírodná vôňa
BIO-GABA KATSURA EXTRA ORGANIC VEDECKÝ BIO-ČAJ - GABA, GABARON, zelený bio-čaj spracovaný v anaeróbnych podmienkach. PRÍPRAVA ČAJU: Jednonálevová príprava: 5 g čaju GABA zalejeme 70-90°C teplou vodou, ktorá prešla varom a lúhujeme 4-5 minút. Viacnálevová príprava: Čaj GABA je viacnálevový čaj a odporúčame ho pripravovať niekoľkostupňovým zalievaním. Takouto metódou sa z čajových lístkov dokáže uvoľniť najviac esenciálnych látok. 5 g - 8 g čajoviny zalejeme v malej kanvičke vodou horúcou 70 - 90°C. Lúhujem
Tradičný čiastočne oxidovaný čaj prírodne aromatizovaný vôňou kvetov stromu Osmanthus fragrans. Lístky čaju sú silne zavinuté do guľôčok - typicky pre ľahké taiwanské oolongy. Zloženie: Camellia sinensis, mladučké výhonky, aromatizované kvetmi dreviny Osmanthus fragransSpracovanie: čiastočne oxidovaný čaj typu oolong, zatáčaný taiwanským spôsobom do guľôčiek, ktoré sa po zaliatí rozvíjajúKrajina pôvodu: TaiwanPoľnohospodárstvo: Kontrolovaná ekologická organická kultiváciaImportér a distribútor: Bonsai Slo
Klasický čínsky zelený čaj. Príprava čaju: Odporúčame viacnálevovú prípravu čaju na čajovom mori. Do čínskej alebo taiwanskej čajovej kanvičky s objemom cca 200 – 250 ml nalejeme horúcu vodu, aby sa kanvička prehriala a prevlhčila. Vodu vylejeme. Do kanvičky vložíme cca 5 g čaju. Čaj v kanvičke následne zalejeme vodou horúcou 75-85 °C a necháme lúhovať cca 1 minútu. Nálev zlejeme do pomocnej kanvičky, aby sa premiešal, bol homogénny a nalejeme ho do misiek. Odporúčame použiť vysoké voniatka a z nich preli
GYOKURO KUMANO ORGANIC PRÍPRAVA ČAJU: Odporúčame viacnálevovú prípravu čaju v japonskej vtáčej kanvičke typu Kyusu. Do kanvičky s objemom cca 200 – 250 ml nalejeme horúcu vodu, aby sa kanvička prehriala a prevlhčila. Vodu vylejeme. Do kanvičky vložíme 5-7 g čaju. Čaj v kanvičke následne zalejeme vodou horúcou 60-70 °C a necháme lúhovať 1-2 minúty. Nálev zlejeme do pomocnej kanvičky, aby sa premiešal, bol homogénny a nalejeme ho do misiek. Teplé lístky v kanvičke zalejeme ešte niekoľkokrát podľa chuti, čaj
Čaj s množstvom minerálov a stopových prvkov je výborný s mliekom. PRÍPRAVA ČAJU: Čaj pripravujeme klasickým spôsobom v peknej kanvičke alebo šálke so sitkom, ktoré umocňujú pôžitok z pitia čaju i pozitívny vplyv čaju na ľudský organizmus. Dobrú vodu necháme krátko zovrieť. 5 g čajoviny (cca 1,5 – 2 čajové lyžičky) zalejeme horúcou vodou 95-100°C o objeme 2,5 – 3,5 Dl a necháme lúhovať 5-8 minút. Nálev zlejeme a pijeme čerstvý a teplý.Odporúčame čaj piť raz denne dopoludnia, ale je príjemné piť tento čaj