Múky.sk

Špecializovaný obchod - predaj múky a zmesí

nakupovať
Banánová múka zo zeleninových banánov (plantejnová) 500 g

Banánová múka zo zeleninových banánov (plantejnová) 500 g

Banánová múka bezlepková Banánová múka je vhodná pre všestranné použitie:- Pre výrobu vanilkového krému,- Na výrobu omáčok- Pre pečenie chleba alebo koláčov (až 30% za inú múku)Veľmi dobre tolerovaná alergikom. Bohatá na draslík a minerálne látky.Vyrobené z odrody banánov vhodných pre varenie a pečenie.Neutrálnej chuti.Energetická hodnota ve 100g  341kcal / 1447kJ Bielkoviny (proteíny) 2,0g sacharidy 80,1g-z toho cukor 0,8g- tuky 0,5g nasýtené mastné kyseliny 0,1g vláknina 4,0g sodík 0,01 g   RECEPTY: van

  • Cena: 4.70 Eur
kúpiť
Mandle plátky 500 g - USA

Mandle plátky 500 g - USA

Mandle blanšírované - plátky Zloženie: Jadrá sladkých mandlí     Nutričné hodnoty na 100g: Energia: 2593/628 kJ / kcal, Tuky: 56g z toho nasýtené mastné kys. 4,5g, Sacharidy 4g z toho cukry 4g, Vláknina 12g,Bielkoviny 21g, Soľ 0g, Sodík 19mg, Horčík 268mg, Vápnik 236mg

  • Cena: 7.20 Eur
kúpiť
Ryžová múka lepivá TRADIČNÁ 500 g

Ryžová múka lepivá TRADIČNÁ 500 g

Ryžová múka lepivá Lepivosť spôsobuje vysoký obsah škrobu obsiahnutý v zrnách Je všestranná a vhodná len pre tepelné spracovanie - na slané i sladké pečenie, zahusťovanie, výrobu omáčok a bešamelu, výrobu tradičných ázijských pokrmov (napr. Knedličky Dim Sum) a dezertov Lepivá (lepkavá) ryža je krátkozrnná odrodou ryže.  Múka z bielej lepivej ryže má skvelé zahusťovacie a spojivového vlastnosti. V bezlepkovom pečive nahradí chýbajúce lepok. Môžete ju použiť až 25% z celkového množstva múky v recepte.   Vý

  • Cena: 3.20 Eur
kúpiť
Mrkva sušená mletá 1 kg

Mrkva sušená mletá 1 kg

Mrkvový prášok Možno použiť do polievok, omáčok, zaváranín a všetkých druhov varených jedál.   Zloženie: 100% sušená mrkva mletá  Krajina pôvodu: Česká republika

  • Cena: 11.00 Eur
kúpiť
Paprika pálivá mletá 250 g - Španielsko

Paprika pálivá mletá 250 g - Španielsko

Paprika ostrá - sušená mletá   Vôňa papriky býva skôr potlačená a jemná. Niektoré typy sa vyznačujú karamelovú, ovocnou alebo údenú príchuťou, zatiaľ čo iné ľahko dráždi a páli v nose. Chuť kolíše od sladkasto údené po vyzretou a plnú alebo jemne pálivú s náznakom horkosti. použitie: Guláša, pečienka, perkelt, opekané zemiaky, polievky, šaláty, tvarohové nátierky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm Offal

  • Cena: 1.50 Eur
kúpiť
Korenie čierne celé 250 g

Korenie čierne celé 250 g

Čierne korenie celé Korenie je celosvetovo najpoužívanejším korením. Chuť i vôňa čierneho korenia je aromatická a ostro pálčivá   Vôňa a chuť: aromatická korenistá silná vôňa, pálivá chuť Použitie v kuchyni: Na ochutenie mäsa, nech hovädzie, baranie, jahňacie, kuracie alebo dary mora, do zeleninových a zemiakových šalátov, polievok a omáčok. Piepor má svoj pôvod v Indii, kde je pre svoju arómu známy už od staroveku. Dnes sa pestuje hlavne v tropických krajinách. Je jedným z najrozšírenejších korenín

  • Cena: 3.95 Eur
kúpiť
Rozmarín sušený celý 200 g

Rozmarín sušený celý 200 g

rozmarín sušený Rozmarín dodáva jedlám trpko korenenú chuť, užíva sa pri príprave ovčie a jahňacie pečienka, teľacieho mäsa, hydiny, varených rýb a rajských omáčok. Rozmarín pomáha lepšiemu tráveniu, vylučovanie žlče a moču, proti nadúvaniu, pri nízkom krvnom tlaku.   Použitie: využíva sa k rybám a morským plodom, skvele ochutí dusené či pečené baranie, králičie a hydinové mäso, hodí sa k dusenej zelenine, zemiakovým pokrmom, ale aj na dochutenie omáčok a štiav k rožněnému a grilovanému mäsu. História: Ro

  • Cena: 1.20 Eur
kúpiť
Medvedí cesnak vňať 100 g

Medvedí cesnak vňať 100 g

Medvedí cesnak 100 g   Jemne nakrájané listy sa pridávajú do šalátov. Kvôli silnej cibuľové chuti sa používa pri príprave polievok a omáčok.   Medvedí cesnak (Allium ursinum) Medvedí cesnak je asi 30 cm vysoká trváca rastlina, ktorá okolo seba šíri zreteľnou cibuľovú vôňu. Divo rastie takmer v celej Európe ako lesný rastlina. Obsahuje silice, sírne zložky, vitamín C, fytoncídy, horčiny a ďalšie látky. Jemne nakrájané listy sa pridávajú do šalátov. Kvôli silnej cibuľové chuti sa používa pri príprave

  • Cena: 3.50 Eur
kúpiť
Nové korenie celé 250 g - Mexiko

Nové korenie celé 250 g - Mexiko

Nové korenie celé Nové korenie vonia teple po klinčekov, škoricu a muškátu, chuť má ostro piepornú, korenisto pálčivú a mierne sladkastú.   Použitie: K príprave údenín, pri konzervovaní mäsa, do omáčok, polievok, pri marinovanie rýb, do diviny a do rôznych zmesí korenia. História: Nové korenie sa do Európy dostalo vďaka objaviteľovi,, Nového sveta , Krištofovi Kolumbovi, ktorý ho do Európy priviezol. Preto je nazývané Nové korenie. Je veľkou obľubou v Anglicku, ľudovo sa mu hovorí,, jamajské korenie . Ú

  • Cena: 2.63 Eur
kúpiť
Nové korenie mleté 250 g

Nové korenie mleté 250 g

Nové korenie mleté   Využitie v kuchyni: Polievky, dusené pokrmy, konzervácie mäsa, nakladaná zelenina, varené víno, torty, pudingy, džemy, ovocné koláče, kečup, omáčky, párky, údeniny, sekaná, čatní, likéry, pilaf. S čím je nové korenie dobré? Červená kapusta, tekvica, hovädzie mäso, koreňová zelenina, baklažán, ryby, sladké zemiaky, tekvice, bravčové mäso, väčšina druhov ovocia.

  • Cena: 2.18 Eur
kúpiť
Oregano 250 g

Oregano 250 g

Oregano - pamajorán obyčajný je nielen rastlinou koreninovej, ale tiež liečivú. Oregano je prísadou do pizze, pretože jej dáva typickú príchuť. Dáva sa tiež do zeleninových šalátov a syrov. Niekedy sa mieša s majoránkou. ako liečivá rastlina sa používa na prípravu čajov pri chorobách z prechladnutia, kašli a k upokojeniu. Podporuje trávenie a pôsobí proti nadúvaniu.

  • Cena: 2.20 Eur
kúpiť
Bazalka drvená 250 g

Bazalka drvená 250 g

Bazalka má sladko korenistú vôňu so stopami klinčekovej a anízové esencie,chuť je teple pieporná, podobná klinčekov.

  • Cena: 2.10 Eur
kúpiť
Chilli mleté 250 g

Chilli mleté 250 g

Chilli mleté Chilli patrí medzi najostrejšie zo všetkých ostrých korenia. Získavajú sa z najostrejších typov koreninových paprík, ktoré sa pestujú vo všetkých tropických oblastiach. Celé plody sa používajú do nakladanej zeleniny a alebo ako dekoračné ostré koreniny k mäsu a zelenine. Mleté chilli korenie využijeme do rôznych pálčivých omáčok, marinád, guláša.

  • Cena: 1.35 Eur
kúpiť
Koriander celý 250 g

Koriander celý 250 g

koriander celý Koriander je zabudnuté korenie s príjemnou korenistú chuťou a vôňou. Používa sa do chleba, vianočného pečiva, perníku. Je súčasťou zmesí používaných na korenenie šalátov, mäsa, paštét. Pridáva sa tiež do nakladanej zeleniny. Koriander je vhodný ako súčasť bylinných čajov

  • Cena: 1.20 Eur
kúpiť
Koriander mletý 250 g

Koriander mletý 250 g

koriander mletý (Coriandrum sativum)   Koriander sa používa do zmesí korenín do pečiva, pri údení mäsa a výrobe údenín, do omáčok, do likérov a pri výrobe cukroviniek. Koriander je jednoročná bylina s stonkou až 1 meter vysokú. Ako korenie sa užívajú suché plody. Tvorí súčasť koreniacich zmesí karí.

  • Cena: 1.35 Eur
kúpiť