Smaltované kotlíky, nerezové kotlíky, medené kotlíky, liatinové kotlíky, železné kotlíky, kotlíky na ryby, horáky do kotlín, stojan na kotlík, kotlina, kotliny, kotlíkové sety a zabíjačkové kotlíkové súpravy.
Kotlíková súprava obsahuje: Antikorový kotlík 0,8 mm INOX. Objem: 22 L. Antikorová pokrievka. Kovová kotlina. Kvalitná antikorová naberačka INOX. Drevená varecha, smrek. Veľkosť: 50 cm. Kotlíková súprava na outdorové varenie gulášu a rybích polievok v prírode, v záhrade alebo v otvorenej kuchyne, predovšetkým pre chalupárov, chatárov, do kempu a na táborenie.
Medený kotlík. Objem: 20 L. Veľkosť: vrchny priemer: 47 cm, výška: 23 cm. Hrúbka: 1,2 mm. Materiál: meď. Kvalitná nerezová naberačka. Materiál: nerez INOX (antikor).
Nerezová platňa na pečenie mäsa, klobás, zeleniny, rýb a iných pochutin. Vhodná aj do plynových a elektrických pecí. TECHNICKÉ PARAMETRE Rozmery a materiál: Dĺžka: 79,8 cm (celková dĺžka: 81,5 cm). Šírka: 44,5 cm. Výška: 5 cm, výška s rukoväťou : 10,5 cm. Materiál: nerezová oceľ (nerez). Hmotnosť: 18 kg. Ošetrovanie: Na čistenie platne používajte tekutý čistiaci prostriedok. Nepoužívať agresívne čistiace prostriedky, drôtenky! Platňu môžete pri čistení drôtenkou poškriabať!
Smaltovaná pokrievka s nerezovým lemom a s úchytom je určená pre smaltované hrnce, kastróle. Šetrí energiu pri varení a skracuje dobu prípravy pokrmov. Vhodná aj na použitie v rúre a umývanie v umývačke. Priemer: 33 cm.
Univerzálna grilovacia koreniaca zmes je vhodná nielen na grilované a pečené kura, ale aj na ostatné hydinové a bravčové mäso, pečené prasiatko či bravčové stehno.
Smaltovaný (hrubostenný) hrniec s objemom 20 l a s pokrievkou je vhodný na varenie väčšieho množstva jedla na všetkých typoch sporákov, vrátane indukcie, a to nielen doma a na táboroch, ale aj na zabíjačkách. Paprikové korenie na guláš - sladké 100 g
Smaltovaný (hrubostenný) hrniec s objemom 20 l bez pokrievky je vhodný na varenie väčšieho množstva jedla na všetkých typoch sporákov, vrátane indukcie, a to nielen doma a na táboroch, ale aj na zabíjačkách. Paprikové korenie na guláš - sladké 100 g
Originálna sladkokyslá zmes na čínu so škoricou a badiánom vhodná nielen na čínske špeciality. Je špecifická pre svoju vôňu a hodí sa na morčacie, kuracie alebo králičie mäso. Vynikne aj na hovädzom. Dobre vyniká aj v grilovanej alebo dusenej zelenine.
Rozmarín lekársky je domáci v oblastiach Stredozemného mora, kde bežne rastie v prírode, ale dá sa pestovať v teplých, slnečných a chránených polohách aj u nás v záhradke. Dnes je rozmarín ako korenie používaný predovšetkým v talianskej, francúzskej a španielskej kuchyni, ale tiež v balkánskej. Používa sa aj v Severnej Amerike, Mexiku a Anglicku.
Všetky druhy chilli pochádzajú z jedného druhu Capsicum tepín, tiež nazývaného vtáčie korenie. Sú to plody s veľkosťou hrášku. Pôvodnou krajinou chilli je Stredná a Južná Amerika. Dnes sa tieto rastliny pestujú po celom svete.
Používa sa ako korenie na dochucovanie polievok, omáčok a mäsitých jedál. V staročeskej kuchyni je nevyhnutnou prísadou zemiakové polievky (zemiačky) a zemiakové placky (cmundy). Vyniknúť dáva predovšetkým chuti zveriny alebo pečenej pečeni.
Tymian mal už dávno svoju funkciu ako korenie, ako liek aj ako aromatická rastlina. Rastie v Stredozemí, a to skôr v západnej časti. Používame ho maximálne asi tri čajové lyžičky na 1 kg potravín. Tymian je jedno z dôležitých, veľmi rozšírených korenín, pestuje sa hlavne v Španielsku, Albánsku, Taliansku, Francúzsku, Grécku.
Koreniaca zmes s cesnakom i rozmarínom určená na výrobu bylinkového masla, výborne chutí v dusenej alebo grilovanej zelenine, vhodná na ryby, do zapečených cestovín, ryže, jogurtov, šalátov, dresingov, na varené zemiaky, ale aj na kuracie, morčacie alebo králiky.
Táto bylinka je hojne využívaná v talianskej kuchyni, napr. pizzu si bez nej nedokážeme predstaviť. Dávajte ju všade tam kam by ste dali majoránku, ale aj na cestoviny, zeleninové šaláty, syry, paradajkové pokrmy, mäsa aj baranie a jahňacie a nezabudnime tiež na ryby.
Bobkový list spolu s tymiánom má nezameniteľné miesto v bouquet garni alebo kvietku byliniek. Je známy aj recept na ochutenie anglického mliečneho pudingu, kde sa pred zapečením naaranžuje čerstvý list.