Smaltované kotlíky, nerezové kotlíky, medené kotlíky, liatinové kotlíky, železné kotlíky, kotlíky na ryby, horáky do kotlín, stojan na kotlík, kotlina, kotliny, kotlíkové sety a zabíjačkové kotlíkové súpravy.
Grilovacia zástera je výborným pomocníkom pre ochranu pri grilovaní, pečení, či varení. Štýlová zástera je vyrobená z pevného a odolného materiálu, s dvomi priestornými šikovnými vreckami, takže v nich máte po ruke, to čo potrebujete. Univerzálna veľkosť na šnurovanie je určená pre akýkoľvek typ a veľkosť postavy, a je ideálna aj ako darček pre každého kuchára.
Nerezový rošt je vhodný do pekáču na grilovanie a pečenie. Nerezová mriežka je výborná pomôcka do pekáču, ak chcete jedlo pripraviť krásne do chrumkava bez prebytočného tuku alebo vody, stojí za to ju vyskúšať.
Grilovacia zástera je výborným pomocníkom pre ochranu pri grilovaní, pečení, či varení. Štýlová zástera je vyrobená z pevného a odolného materiálu, s dvomi priestornými šikovnými vreckami, takže v nich máte po ruke, to čo potrebujete. Univerzálna veľkosť na šnurovanie je určená pre akýkoľvek typ a veľkosť postavy, a je ideálna aj ako darček pre každého kuchára.
Kotlíková súprava obsahuje: Nerezový kotlík. Objem: 10 l. Nerezová pokrievka. Nerezová kotlina. Tradičný čínsky wok 32 cm. Nerezová naberačka 250 ml. Originálna sladkokyslá zmes na čínu 50 g. Kotlíková súprava na outdorové varenie guláša a rybích polievok, čínskych jedál vo woku, v prírode, v záhrade alebo v otvorenej kuchyne, predovšetkým pre chalupárov, chatárov, labužníkov čínskych jedál, do kempu a na táborenie.
Smaltovaný (hrubostenný) hrniec s objemom 20 l bez pokrievky je vhodný na varenie väčšieho množstva jedla na všetkých typoch sporákov, vrátane indukcie, a to nielen doma a na táboroch, ale aj na zabíjačkách. Paprikové korenie na guláš - sladké 100 g
Smaltovaná pokrievka s nerezovým lemom a s úchytom je určená pre smaltované hrnce, kastróle. Šetrí energiu pri varení a skracuje dobu prípravy pokrmov. Vhodná aj na použitie v rúre a umývanie v umývačke. Priemer: 33 cm.
Smaltovaný (hrubostenný) hrniec s objemom 20 l a s pokrievkou je vhodný na varenie väčšieho množstva jedla na všetkých typoch sporákov, vrátane indukcie, a to nielen doma a na táboroch, ale aj na zabíjačkách. Paprikové korenie na guláš - sladké 100 g
Rozmarín lekársky je domáci v oblastiach Stredozemného mora, kde bežne rastie v prírode, ale dá sa pestovať v teplých, slnečných a chránených polohách aj u nás v záhradke. Dnes je rozmarín ako korenie používaný predovšetkým v talianskej, francúzskej a španielskej kuchyni, ale tiež v balkánskej. Používa sa aj v Severnej Amerike, Mexiku a Anglicku.
Univerzálna grilovacia koreniaca zmes je vhodná nielen na grilované a pečené kura, ale aj na ostatné hydinové a bravčové mäso, pečené prasiatko či bravčové stehno.
Originálna sladkokyslá zmes na čínu so škoricou a badiánom vhodná nielen na čínske špeciality. Je špecifická pre svoju vôňu a hodí sa na morčacie, kuracie alebo králičie mäso. Vynikne aj na hovädzom. Dobre vyniká aj v grilovanej alebo dusenej zelenine.
Všetky druhy chilli pochádzajú z jedného druhu Capsicum tepín, tiež nazývaného vtáčie korenie. Sú to plody s veľkosťou hrášku. Pôvodnou krajinou chilli je Stredná a Južná Amerika. Dnes sa tieto rastliny pestujú po celom svete.
Používa sa ako korenie na dochucovanie polievok, omáčok a mäsitých jedál. V staročeskej kuchyni je nevyhnutnou prísadou zemiakové polievky (zemiačky) a zemiakové placky (cmundy). Vyniknúť dáva predovšetkým chuti zveriny alebo pečenej pečeni.
Tymian mal už dávno svoju funkciu ako korenie, ako liek aj ako aromatická rastlina. Rastie v Stredozemí, a to skôr v západnej časti. Používame ho maximálne asi tri čajové lyžičky na 1 kg potravín. Tymian je jedno z dôležitých, veľmi rozšírených korenín, pestuje sa hlavne v Španielsku, Albánsku, Taliansku, Francúzsku, Grécku.
Koreniaca zmes s cesnakom i rozmarínom určená na výrobu bylinkového masla, výborne chutí v dusenej alebo grilovanej zelenine, vhodná na ryby, do zapečených cestovín, ryže, jogurtov, šalátov, dresingov, na varené zemiaky, ale aj na kuracie, morčacie alebo králiky.
Bobkový list spolu s tymiánom má nezameniteľné miesto v bouquet garni alebo kvietku byliniek. Je známy aj recept na ochutenie anglického mliečneho pudingu, kde sa pred zapečením naaranžuje čerstvý list.