Ako všetky rumy ktoré pochadzajú z Kuby, sa aj Santisima Trinidada vyrába z čistej cukrovej trstiny. Ale oproti ostatným Kubánskym rumom,má Santisima výrazne jemnejšiu a hladšiu chuť.Santisima Trinidad 7YO sa vyrába metódou dvojfázového stárnutia. Najprv sa trstinový destilát dva roky necháva dozrievať v sudoch, potom je použitý ako základ pre rum a dozrieva 5 rokov.
Santisima Trinidad je mesto na Kube, v ktorom sa rum vyrába v destilérke založenej už od roku 1944. Santisima Trinidad 15YO sa vyrába metódou trojfázového dozrievania .V prvej fáze odpočíva trstinový destilát po 4 roky v dubovom sude. Potom sa použije na namiešanie základných rumov, ktoré dozrievajú ďalších 3,7,15 a 25 rokov pre uplné dosiahnutie požadovaných chuťových profilov. Výsledný 15 ročný rum sa následne nechá ešte raz dozrieť v sude, aby dosiahol požadovane zaokrúhlenú a jedinečnú chuť .