Koriander celý (semiačka) sušený 100 g. Krajina pôvodu Španielsko. Koriander je charakteristický hlavne pre arabskú a ázijskú kuchyňu, kde sa veľa používa v čerstvej podobe, lebo v Ázii majú koriandra ako u nás napríklad petržlenu. S koriandrom ste sa jednoznačne stretli vo zmesiach na prípravu karí, prípadne v najrôznejších karí pastách, v ktorých oproti ostatným prísadám svojou výraznou chuťou a vôňou jednoznačne vyniká. Hodí sa k mäsu, do polievok, do šalátov, k posypanie ryže. Koriander je aromatické
Kari je zmes korenia, na ktorú neexistuje presný recept. Hlavné zložky ako kurkuma, korenie, čili, ďumbier a kardamón výrazne pomáhajú srdcu a chránia pred rakovinou. Používa sa najmä v thajskej a indickej kuchyni na prípravu mäsa, omáčok či ryže. Samotné zloženie je variabilné, najčastejšie v ňom však nechýbajú komponenty ako kurkuma, paprika, čili, kardamón, koriander, zázvor, rasca, muškát, škorica a mnoho ďalších. A práve kurkuma je zložkou s najvýraznejšími blahodárnymi účinkami pre zdravie človeka.
Kajenské korenie mleté ostré 100g. Krajina pôvodu Španielsko. Kajenské korenie je vlastne prášok zo sušených čili papričiek druhu Capsicum frutescens Je charakteristické oranžovo-červenou farbou a pikantnou chuťou. Známa svojimi priaznivými účinkami na ľudský organizmus. Po zmiešaní s iným bylinkami alebo koreninami pôsobí ako zosilnovač ich účinku. Kapsaicin, pálivá zložka kajenského korenia má na telo zahrievajúci účinok. Uvoľňuje nahromadený hlien vo vnútorných výstelkách tela, kde sa ukladajú toxíny.