Maliny sú snáď najobľúbenejšie české “bobule”. Nie nadarmo nájdeme ich kríky na veľa českých záhradách a behom leta aj v obľúbených dezertoch. Vďaka ovocným plátkom od Ovocňáku si ale ich neodolateľnú chuť môžete užívať po celý rok! A nielen chuť. V týchto tmavo červených plodoch sa skrýva aj kopa zdravia. Čím sú zrelejšie, tým sú silnejší antioxidant a pomáhajú brániť starnutiu organizmu. Zvyšujú tiež obranyschopnosť tela a fungujú protizápalovo. A hlavne - tento liek proste skvelo chutí!
Čierna ríbezľa nie je u veľa detí najobľúbenejšie letné ovocie kvôli jej kyslosti a komplexnejšej chuti. Vyskúšali ste z nej ale mušt? Keď ho ale v správnom pomere (u Ovocňáka 1:4) skombinujete so sladkými jablkami, dostanete snack, ktorý bude chutiť deťom aj dospelým a vďaka nemu si doplníte dôležité vitamíny a minerály. Čierna ríbezľa obsahuje desaťkrát viac vitamínu C ako citróny. Dôležitý je rutín zo skupiny vitamínov P, ktorý pomáha predovšetkým od kŕčových žíl a s udržovaním správnej konzisten
Pri prvom hryznutí do marhuľových plátkov vás zarazí, jak moc marhuľové sú. Vďaka tomu, že sme ich sušili, tak sa chuť marhúľ stala koncentrovanejšia a výraznejšia. A sú tak sladké, že sme ich namixovali s českými jemne kyslými jablkami, aby sme vás nepresladili hneď prvým plátkom. Ale nebojte, ako obvykle v nich nie je ani stopa pridaného cukru - len marhule a jablka. A veľa zdravia. Obsahujú veľké množstvo karoténu, ktorý pomáha spomaľovať starnutiu organizmu. Ďalšie látky v nich pomáhajú zas so s
Višne spolu s čerešňami a jahodami patria k prvému zrelému letnému ovociu. Ale na rozdiel od jahôd sú neprávom trochu zanedbávané. Pritom ich rafinovaná chuť nadchne aj tých, ktorý si na sladké nepotrpia. Hodia sa do džemov, koláčov... A do plátkov. Ich kyslosť kombinovaná so sladkými jablkami z nich robí príchuť, ktorá bude chutiť deťom aj dospelým. Višne naviac obsahujú celú radu minerálnych látok ako jód, draslík, vápnik, horčík a fosfor. Obsahujú tiež železo, zinok a meď. A tiež veľa vitamínu C.