Whiskey je pálená zo 100% bio prosa, čo ju robí unikátnou a má úspech po celom svete. Vo vôni budete cítiť zelené jablká, broskyne a zázvor s jemným náznakom pražených mandlí a karamelu. Chuť je hravá, medzi slaným a sladkým, ktoré zastupuje vanilka, kvetinové tóny a med, podčiarknuté sladkým drievkom a ostrým klinčekom.
Pri výrobe tohto bourbonu bol zvolený unikátny prístup. Povinných 51% kukurice je samozrejmosťou, avšak na zvyšných 49% nepoužili žito alebo pšenicu, ale proso. Táto kombinácia odpočíva v dubovom sude vďaka čomu získa príjemnú chuť mangového chutney, vanilky, marhule, karamelu a jemného tabaku.
100% ražná whiskey, na výrobu ktorej sa používajú zrná pochádzajúce z ekologického poľnohospodárstva. Je nefiltrovaná a organická. Svieža, ľahká, javorovo sladká whisky s tónmi sladkej kukurice a štipkou korenia v závere.
Je vyrobený s unikátnou kombináciou lesných korenín. Jalovec a divoké kvety tvoria charakter nosu, aj keď jeho chuť je suchá, jasne v nej dominujú čisté a jemné tóny trávy Emerald, zlaté citrusy a biele korenie definujúce plné a kvetinové telo.
Jediný nápoj, ktorý uspokojí milovníkov ginu a aj milovníkov whisky, je Koval Barreled Gin. Je vyrobený rovnakým receptom ako Dry Gin, ale s novou úrovňou citrusov, korenia a jemnej karamelovej sladkosti, ktorá pochádza z dozrievania v sude po Koval whiskey. Koval Barreled Gin je dostatočné ostrý na to, aby ste si ho vychutnali sám alebo v klasických koktailoch, ako sú Old Fashioned, Negroni alebo Gimlet.
Je vyrobený s unikátnou kombináciou lesných korenín. Jalovec a divoké kvety tvoria charakter nosu, aj keď jeho chuť je suchá, jasne v nej dominujú čisté a jemné tóny trávy Emerald, zlaté citrusy a biele korenie definujúce plné a kvetinové telo.
Malosériová, nefiltrovaná, štvorzrnná organická single barel whisky je vyrobená z kaše ktorú tvorí ovos, jačmeň, raž a pšenica. Zreje v nových silne vypálených dubových sudoch z Minnesoty. Túto kombináciu definuje banánový nos, smotanové telo a korenistý záver. Zrná pochádzajú z miestneho ekologického poľnohospodára kolektívu na Stredozápade .
Malosériový, organický, nefiltrovaný, Single barrel bourbon. Má nádhernú arómu mangového chutney a vanilky. Záver má pikantno karamelový s jemným náznakom tabaku na špičke jazyka.
100% ražná whiskey, opať nefiltrovaná, organická, single barel, zrná pochádzajú z ekologického poľnohospodárskeho kolektívu zo stredozápadu. Napriek tomu že je to 100% raž, je to whiskey svieža a ľahká, na začiatku javorovo sladká s tónmi sladkej kukurice a štipkou korenia v závere.
Založená v roku 2008, Koval produkuje čisto organickú whiskey, likéry a iné spirity v prvej pálenici v Chicagu po roku 1800, po prohibícii. Továreň založili Róbert a Sonat Birneckerovci.