Tortiglioni sú druhom cestovín pochádzajúcim priamo z Neapola. Po slovensky im hovoríme "vrtule" a sú o niečo väčšie než ich príbuzné fusilli. Môžete si ich vychutnať na všetky spôsoby, okrem klasických omáčok sa napríklad hodia aj na prípravu cestovinových šalátov.
Aj cestoviny majú svoje príbuzné. Predstavujeme vám spaghettone, ktoré majú mnoho spoločného so špagetami. Sú rovnako dlhé, ale o niečo hrubšie a ich povrch hrubší. Vďaka tomu na ne dokonale prilne omáčka a všetko, čo do nej s láskou pridáte.
Vychutnajte si pravé talianske linguine zo 100% talianskej tvrdej pšenice. Sú vyrábané špeciálnym remeselným procesom, ktorý zahŕňa aj pomalé sušenie, ktoré v prípade linguine trvá medzi 24 až 36 hodinami.
Špagety sú základom talianskej kuchyne a podobne je tomu dnes už aj u nás. V preklade sú špagety tenkými povrázkami a dajú sa s nimi vykúzliť skvelé pokrmy na mnoho spôsobov. Aj keď, kto by ich nemiloval len s kečupom.
Penne sú malé rúrky so skosenými koncami, ktoré vám budú chutiť so všetkými možnými druhmi omáčok. Samotné slovo penne v preklade znamená pero a prídavok rigate upresňuje, že ide o cestoviny s hrubým povrchom.