Cosmoveda čatní spadá pod zdravé, bezlepkové a BIO potraviny. Ich čatní sú vyrobené z plodov spravodlivého obchodu FAIRTRADE, zrejúcich na slnku na Srí Lanke. Čatní je klasickou prílohou jedál v Indii. Akékoľvek jedlo dokáže obohatiť o sladko-kyslo-korenistú chuťovú zložku. Cosmoveda mango čatní kombinuje chuť úplne zrelého exotického ovocia s mierne štipľavou chuťou ajurvédskych korenín na podporu trávenia. Cosmoveda čatní sú vyrobené z plodov spravodlivého obchodu “Fair Trade” zrejúcich na slnku na S
Cosmoveda čatní spadá pod zdravé, bezlepkové a BIO potraviny. Ich čatní sú vyrobené z plodov spravodlivého obchodu FAIRTRADE, zrejúcich na slnku na Srí Lanke. Čatní je klasickou prílohou jedál v Indii. Akékoľvek jedlo dokáže obohatiť o sladko-kyslo-korenistú chuťovú zložku. Cosmoveda mango čatní kombinuje chuť úplne zrelého exotického ovocia s mierne štipľavou chuťou ajurvédskych korenín na podporu trávenia. Cosmoveda čatní sú vyrobené z plodov spravodlivého obchodu “Fair Trade” zrejúcich na slnku na Sr
Severoindická kari pasta so zahrievacím korením, paradajkami a ghee, tradične používaná na prípravu chutných zeleninových karí, dálu a iných jedál. Ide o jemne zomletú zmes z čerstvo opražených a zomletých korenín, ktorá dodáva jedlám jedinečný charakter a špecifickú arómu. Pasty od Cosmovedy sú pripravené a balené tak, aby sa zachovala ich jedinečná chuť. Ingrediencie: voda, slnečnicový olej*, korenie* (koriander*, rasca*, čierne korenie*, kurkuma*, kardamón*, škorica*, klinčeky*, cibuľa*, zázvor*, asa
Cosmoveda čatní spadá pod zdravé, bezlepkové a BIO potraviny. Ich čatní sú vyrobené z plodov spravodlivého obchodu FAIRTRADE, zrejúcich na slnku na Srí Lanke. Chutney, alebo čatní je klasickou prílohou jedál v Indii. Akékoľvek jedlo dokáže obohatiť o sladko-kyslo-korenistú chuťovú zložku. Cosmoveda mango čatní kombinuje chuť úplne zrelého exotického ovocia s mierne štipľavou chuťou ajurvédskych korenín na podporu trávenia. Cosmoveda čatní sú vyrobené z plodov spravodlivého obchodu “Fair Trade” zrejúcich
Cosmoveda čatní spadá pod zdravé, bezlepkové a BIO potraviny. Ich čatní sú vyrobené z plodov spravodlivého obchodu FAIRTRADE, zrejúcich na slnku na Srí Lanke. Čatní je klasickou prílohou jedál v Indii. Akékoľvek jedlo dokáže obohatiť o sladko-kyslo-korenistú chuťovú zložku. Cosmoveda mango čatní kombinuje chuť úplne zrelého exotického ovocia s mierne štipľavou chuťou ajurvédskych korenín na podporu trávenia. Cosmoveda čatní sú vyrobené z plodov spravodlivého obchodu “Fair Trade” zrejúcich na slnku na Sr
Slávna tandoori kari pasta s jemným korením, kokosovým krémom a paradajkami na marinovanie a prípravu malých kúskov tofu, paniru alebo seitanu. Na prípravu lahodných kari pokrmov v originálnom indickom štýle: Zeleninu krátko poduste v ghí, potom pridajte COSMOVEDA Tikka Curry pastu (1-2 polievkové lyžice na porciu) a nechajte podusiť. (Pre väčšiu chuť marinujte kúsky zeleniny alebo tofu cez noc v kari paste.) Pre krémovú omáčku vmiešajte crème fraiche, smotanový syr alebo smotanový kokos a poduste alebo n
Yastimadhu, alebo "sladké drievko" priamo podporuje obličky a vyživuje nervový systém. Má silné protizápalové účinky a podporuje vykašliavanie hlienov z dýchacích ciest. Yastimadhu doslova znamená „sladká tyčinka“. Sladká chuť sladkého drievka je 50x silnejšia než chuť sacharózy. Jeho sladká chuť naznačuje jeho tonizujúci účinok. Priamo posilňuje obličky, vyživuje nervový systém, má silné protizápalové účinky a vyrovnáva všetky tri dóši. Yastimadhu tiež vyživuje všetkých sedem dhátu (telesných tkanív),
Amalaki je vhodná pri zápaloch, prekyslení, pálení žáhy a problémoch s pečeňou. Je plná antioxidantov, podporuje celkovú vitalitu a zvyšuje odolnosť proti chorobe. Amalaki sa tiež nazýva “dhátrí”, čo znamená matka, alebo zdravotná sestra. Jej názov poukazuje že Amalaki je bezhraničný opatrovateľ a liečiteľ. Ajurvéda klasifikuje Amalaki ako “rásajanu” alebo “omladzovač”, pretože vyživuje telesné tkanivá a orgány, spomaľuje proces starnutia buniek, podporuje celkovú vitalitu a zvyšuje odolnosť proti chorob
Shatavari pomáha regulovať menštruačný cyklus, podporuje plodnosť a tonizuje maternicu. Pomáha pri návaloch horúčavy a podráždenosti v období menopauzy. Shatavari doslova znamená „sto koreňov“, avšak hovorí sa o nej ako o „žene, ktorá má sto manželov“. Podľa názvu sa dá vydedukovať, že ide o preslávené tonikum ženských reprodukčných orgánov. Taktiež je to bylina, ktorá má silné protizápalové účinky. V Ajurvéde je Shatavari jednou z najúčinnejších bylín pre ženské reprodukčné orgány, pretože pomáha regulo
Jemná kari pasta (Bio & FairTrade), ktorá je vhodná najmä ako mierne pikantná a na bielkoviny bohatá príloha alebo prísada do ajurvédskych a indických kari jedál. Na prípravu lahodných kari pokrmov v originálnom indickom štýle: Zeleninu krátko poduste na ghee, potom pridajte jemnú kari pastu COSMOVEDA (1-2 polievkové lyžice na porciu) a nechajte podusiť. (Pre väčšiu chuť marinujte kúsky zeleniny, alebo tofu cez noc v kari paste.) Pre krémovú omáčku vmiešajte crème fraiche, smotanový syr alebo kokoso
Asafoetida, u nás známa ako Čertovo lajno, podľa Ajurvédy posilňuje trávenie a odstraňuje nafukovanie a vetry. Preto by sa mala vždy používať pri príprave hlavne strukovinových jedál. Asafoetida je živica rastliny Ferula asafoetida obsahujúca sulfidy a foetidy. Pre jej vynikajúcu chuť a trávenie podporujúce vlastnosti by mala byť súčasťou každej domácnosti a kuchyne. Je ideálna v kombinácii napr. so senovkou gréckou, zázvorom, kardamómom, rímskym kmínom, koriandrom a kamennou soľou. V Ajurvéde je známa
Amalaki je vhodná pri zápaloch, prekyslení, pálení žáhy a problémoch s pečeňou. Je plná antioxidantov, podporuje celkovú vitalitu a zvyšuje odolnosť proti chorobe. Amalaki sa tiež nazýva “dhátrí”, čo znamená matka, alebo zdravotná sestra. Jej názov poukazuje že Amalaki je bezhraničný opatrovateľ a liečiteľ. Ajurvéda klasifikuje Amalaki ako “rásajanu” alebo “omladzovač”, pretože vyživuje telesné tkanivá a orgány, spomaľuje proces starnutia buniek, podporuje celkovú vitalitu a zvyšuje odolnosť proti chorob
Garam masala je najznámejšia zmes indického korenia vynikajúca hlavne pre prípravu vegánskych a vegetariánskych pokrmov. Garam Masala sa používa na dochutenie omáčok, polievok, dal a kari jedál. Masala sa pridáva do jedál na začiatku varenia. Na zintenzívnenie chuti a účinku korenia môžete masalu vopred posmažiť na ghí. Obsah: 25g Zloženie: Čierne korenie*, koriander*, kardamón zelený*, rasca*, škorica*, klinčeky*, * z certifikovaného ekologického poľnohospodárstva Kvalita / certifikácia:BIO podľa nari
Ideálny ajurvédsky doplnok stravy pre prevenciu zdravia a podporu trávenia u ľudí s váta konštitúciou. Zázvor je výborný pri chorobách spôsobených nadbytkom váta dóše. Okrem toho stimuluje nervový systém, zvyšuje prenos nervových vzruchov a tlmí bolesť. Pre svoju horkosť a mastnotu pomáha pri astme a dýchacích problémoch. Pôsobí aj ako afrodiziakum. Rímsky kmín sa primárne používa ako korenie na podporu trávenia a vstrebávania živín. Jeho hrejivé a povzbudzujúce vlastnosti sú nesmierne prospešné pre ľudí
Ideálny ajurvédsky doplnok stravy pre prevenciu zdravia a podporu trávenia u ľudí s pitta konštitúciou. Šafran je výživný čistič, ktorý povzbudzuje a rozpohybuje krv a zároveň ju ochladzuje. Šafran rozbíja krvné zrazeniny a odstraňuje stagnáciu pečene. Zatiaľ čo väčšina krviniek sa zahrieva, šafran je medzi krvotvorcami jedinečný pre svoje chladiace vlastnosti. Vďaka tomu je šafran užitočnou bylinkou pri poruchách pitta so stagnáciou krvi, vrátane zápalu, artritídy, akné a hepatitídy. Zázvor je výborný p