Káva s chuťovým profilom karamelu s mandľami a dochuťou citrusov pochádzajúca z rodinnej farmy v regióne Huehuetenang. Táto oblasť Guatemaly je známa produkciou tej najkvalitnejšej svetovej kávy, o čom svedčia aj viaceré medzinárodné ocenenia káv farmárov z rodiny Ramirez.
Špeciálna odroda pochádzajúca z rodinnej farmy manželov Heinera a Johanny Lazových z juhozápadnej časti Kolumbie, ktorá je tvorená prevažne sopečným podložím. Odroda je cenená pre svoje výnimočné chuťové vlastnosti, pestuje sa však veľmi ťažko, pretože je geneticky nestála. Vznikla spojením odrôd Red a Yellow Bourbon. Má vyšší podiel glukózy, čo jej dodáva jemnejší chuťový profil čučoriedky, nugátu a tropického ovocia s výraznou arómou.
Nešľachtený kávovník, ktorý je známy svojou prenikavou, výraznou vôňou červeného ovocia. Kakaová horkosť, ovocné tóny, vysoká acidita. Káva vhodná najmä na alternatívnu prípravu (filter, french press, moka), ale vynikne aj ako šťavnaté ovocné espresso. — Región: SidamoNadmorská výška: 1700 m n. m.Odroda: TypicaSpracovanie: mokréPríprava: ovocná káva vhodná predovšetkým na alternatívne použitie, šťavnaté espressoChuťový profil: kyslosť citrusového ovocia, sviežosť malín a čučoriedok s horkým kakaovým telom
Nešľachtený kávovník, ktorý je známy svojou prenikavou, výraznou vôňou červeného ovocia. Kakaová horkosť, ovocné tóny, vysoká acidita. Káva vhodná najmä na alternatívnu prípravu (filter, french press, moka), ale vynikne aj ako šťavnaté ovocné espresso. — Región: SidamoNadmorská výška: 1700 m n. m.Odroda: TypicaSpracovanie: mokréPríprava: ovocná káva vhodná predovšetkým na alternatívne použitie, šťavnaté espressoChuťový profil: kyslosť citrusového ovocia, sviežosť malín a čučoriedok s horkým kakaovým telom
Tmavo pražená káva pre fajnšmekrov. Ide o takzvaný blend, teda o spojenie arabicy a robusty ( 70% a 30%). Táto káva pochádza z oblasti Colombia v Indii a varí sa z nej hutné temno temné espresso.
Mexico El Jucán Decaf je alternatívou pre bezkofeínové espresso. Káva sa spracováva švajčiarskym vodným procesom, pri ktorom stráca kofeín. Proces prebieha bez akýchkoľvek chemických reakcií. Kofeín sa odstraňuje len za pomoci pary a horúcej vody, pričom sa zachováva prirodzená výnimočná chuť a kvalita kávy.
Mexico El Jucán Decaf je alternatívou pre bezkofeínové espresso. Káva sa spracováva švajčiarskym vodným procesom, pri ktorom stráca kofeín. Proces prebieha bez akýchkoľvek chemických reakcií. Kofeín sa odstraňuje len za pomoci pary a horúcej vody, pričom sa zachováva prirodzená výnimočná chuť a kvalita kávy.
Šálka tejto kávy sa vyznačuje sladkou príchuťou karamelu, horkej čokolády a pražených mandlí s jemnou citrusovou kyslosťou. Je to univerzálna káva, vhodná na všetky spôsoby prípravy. Káva pochádza z oblasti Marcala (La Paz). Táto oblasť získala ako prvá ochrannú známku na pôvod pri exporte organickej kávy z Hondurasu.
Šálka tejto kávy sa vyznačuje sladkou príchuťou karamelu, horkej čokolády a pražených mandlí s jemnou citrusovou kyslosťou. Je to univerzálna káva, vhodná na všetky spôsoby prípravy. Káva pochádza z oblasti Marcala (La Paz). Táto oblasť získala ako prvá ochrannú známku na pôvod pri exporte organickej kávy z Hondurasu.
Táto káva je zaujímavá vďaka horkej a silnej chuti kakaa, ba až tabaku. Pripravuje sa z nej skvelé espresso s vôňou čerstvo pražených orechov. Je to silná káva so zemitou a silnejšou dochuťou.
V Dominikánskej republike sa podľa zákona smie pestovať iba 100 % arabika. Táto skvelá káva s plným telom, intenzívnou arómou, jemne sladkou chuťou a skoro žiadnou aciditou sa pestuje v okolí mesta Barahona, v jednej z najlepších oblastí pestovania kávy Dominikánskej republike. V chuti je cítiť lieskový oriešok alebo tiež príjemnú jemnú chuť kakaa.
Táto káva je zaujímavá vďaka horkej a silnej chuti kakaa, ba až tabaku. Pripravuje sa z nej skvelé espresso s vôňou čerstvo pražených orechov. Je to silná káva so zemitou a silnejšou dochuťou.
Táto káva patrí medzi tie najcennejšie a najaromatickejšie africké kávy a zároveň podlieha vysokým kvalitatívnym štandardom. Pestuje sa v regióne Kiambu, v blízkosti Nairobi. Zber prebieha ručne a zberajú sa len červené zrelé bobule. Káva Kenya má výraznú neagresívnu kyslú chuť s jemnými tónmi kandizovaných citrusov a sladkými tónmi vanilky, obohatené o arómu kvetín.
Táto káva patrí medzi tie najcennejšie a najaromatickejšie africké kávy a zároveň podlieha vysokým kvalitatívnym štandardom. Pestuje sa v regióne Kiambu, v blízkosti Nairobi. Zber prebieha ručne a zberajú sa len červené zrelé bobule. Káva Kenya má výraznú neagresívnu kyslú chuť s jemnými tónmi kandizovaných citrusov a sladkými tónmi vanilky, obohatené o arómu kvetín.
Nešľachtený kávovník, ktorý je známy svojou prenikavou, výraznou vôňou červeného ovocia. Kakaová horkosť, ovocné tóny, vysoká acidita. Káva vhodná najmä na alternatívnu prípravu (filter, french press, moka), ale vynikne aj ako šťavnaté ovocné espresso. — Región: SidamoNadmorská výška: 1700 m n. m.Odroda: TypicaSpracovanie: mokréPríprava: ovocná káva vhodná predovšetkým na alternatívne použitie, šťavnaté espressoChuťový profil: kyslosť citrusového ovocia, sviežosť malín a čučoriedok s horkým kakaovým telom