Spolok malých farmárov RAOS (Regional Mixta de Agricultores Orgánicos de La Sierra) sa trvalo udržateľnému farmárčeniu s rešpektom k životnému prostrediu začal venovať v roku 1996. Ide prevažne o pôvodných obyvateľov z oblasti La Paz. Na začiatku príbehu, ktorý zlepšil život lokálnej komunite, bolo devätnásť miestnych rodín. Práve spolok RAOS sa stal priekopníkom v exporte organickej kávy z Hondurasu. Oblasť Marcala získala ako vôbec prvá chránené označenie pôvodu na kávu. — Región: Marcala (La Paz)Nadmor
„Tma v tme“ je tmavo pražený blend. Tento špeciál miešame nielen pre našich stupavských kamarátov z kaviarne „Tma v hrnku“. Množstvo fanúšikov si našiel nielen na Záhorí, ale aj u milovníkov talianskeho praženia po celom Slovensku. Výrazne voňavú Kolumbiu vhodnú na všetky spôsoby prípravy miešame s krásne vyváženou a jemnou Indiou s mierne korenistou arómou a elegantnou kyslosťou. Výsledkom je hutné, temno-temné espresso. — Krajina — oblasť: Colombia, IndiaDruh kávy: arabica 70 %, robusta 30 %Príprava: es
„Tma v tme“ je tmavo pražený blend. Tento špeciál miešame nielen pre našich stupavských kamarátov z kaviarne „Tma v hrnku“. Množstvo fanúšikov si našiel nielen na Záhorí, ale aj u milovníkov talianskeho praženia po celom Slovensku. Výrazne voňavú Kolumbiu vhodnú na všetky spôsoby prípravy miešame s krásne vyváženou a jemnou Indiou s mierne korenistou arómou a elegantnou kyslosťou. Výsledkom je hutné, temno-temné espresso. — Krajina — oblasť: Colombia, IndiaDruh kávy: arabica 70 %, robusta 30 %Príprava: es
Táto káva je limitovanou edíciou s chuťovým profilom čerešne, vanilky a pomela. Farma Las Brisas má vlastné laboratórium a neustále sa snaží zlepšovať svoj proces spracovania kávy. Plody kávovníka s dužinou sú ručne zbierané a umiestnené do plastových nádrží so vzduchovými uzávermi, ktoré vytvárajú bezkyslíkové prostredie a zároveň bránia vytváraniu tlaku. Po fermentácii sa plody rozdrvia a vysušia aj so zvyškami dužiny. Takto vysušená zmes sa niekoľko dní skladuje na farme a následne sa prepraví na
Táto káva je limitovanou edíciou s chuťovým profilom praliniek a jemným karamelovým a čokoládovým záverom. Káva rodinnej farmy Velez je pestovaná v dažďovom pralese v severnej časti Kolumbie. Unikátna metóda spracovania ovplyvňuje výslednú chuť kávy. Ide o Natural Carbonic, kedy proces fermentácie nenarúša dužinu a tá prebieha vo vnútri každej kávovej čerešne zvlášť. Vďaka unikátnemu spracovaniu, ktoré sa využíva najmä vo vinárstve si káva vyslúžila množstvo ocenení po celom svete. A chutí naozaj skvele.
Špeciálna odroda pochádzajúca z rodinnej farmy manželov Heinera a Johanny Lazových z juhozápadnej časti Kolumbie, ktorá je tvorená prevažne sopečným podložím. Odroda je cenená pre svoje výnimočné chuťové vlastnosti, pestuje sa však veľmi ťažko, pretože je geneticky nestála. Vznikla spojením odrôd Red a Yellow Bourbon. Má vyšší podiel glukózy, čo jej dodáva jemnejší chuťový profil čučoriedky, nugátu a tropického ovocia s výraznou arómou.
Káva s chuťovým profilom karamelu s mandľami a dochuťou citrusov pochádzajúca z rodinnej farmy v regióne Huehuetenang. Táto oblasť Guatemaly je známa produkciou tej najkvalitnejšej svetovej kávy, o čom svedčia aj viaceré medzinárodné ocenenia káv farmárov z rodiny Ramirez.
Špeciálna odroda pochádzajúca z rodinnej farmy manželov Heinera a Johanny Lazových z juhozápadnej časti Kolumbie, ktorá je tvorená prevažne sopečným podložím. Odroda je cenená pre svoje výnimočné chuťové vlastnosti, pestuje sa však veľmi ťažko, pretože je geneticky nestála. Vznikla spojením odrôd Red a Yellow Bourbon. Má vyšší podiel glukózy, čo jej dodáva jemnejší chuťový profil čučoriedky, nugátu a tropického ovocia s výraznou arómou.
Nešľachtený kávovník, ktorý je známy svojou prenikavou, výraznou vôňou červeného ovocia. Kakaová horkosť, ovocné tóny, vysoká acidita. Káva vhodná najmä na alternatívnu prípravu (filter, french press, moka), ale vynikne aj ako šťavnaté ovocné espresso. — Región: SidamoNadmorská výška: 1700 m n. m.Odroda: TypicaSpracovanie: mokréPríprava: ovocná káva vhodná predovšetkým na alternatívne použitie, šťavnaté espressoChuťový profil: kyslosť citrusového ovocia, sviežosť malín a čučoriedok s horkým kakaovým telom
Nešľachtený kávovník, ktorý je známy svojou prenikavou, výraznou vôňou červeného ovocia. Kakaová horkosť, ovocné tóny, vysoká acidita. Káva vhodná najmä na alternatívnu prípravu (filter, french press, moka), ale vynikne aj ako šťavnaté ovocné espresso. — Región: SidamoNadmorská výška: 1700 m n. m.Odroda: TypicaSpracovanie: mokréPríprava: ovocná káva vhodná predovšetkým na alternatívne použitie, šťavnaté espressoChuťový profil: kyslosť citrusového ovocia, sviežosť malín a čučoriedok s horkým kakaovým telom
Tmavo pražená káva pre fajnšmekrov. Ide o takzvaný blend, teda o spojenie arabicy a robusty ( 70% a 30%). Táto káva pochádza z oblasti Colombia v Indii a varí sa z nej hutné temno temné espresso.
Mexico El Jucán Decaf je alternatívou pre bezkofeínové espresso. Káva sa spracováva švajčiarskym vodným procesom, pri ktorom stráca kofeín. Proces prebieha bez akýchkoľvek chemických reakcií. Kofeín sa odstraňuje len za pomoci pary a horúcej vody, pričom sa zachováva prirodzená výnimočná chuť a kvalita kávy.
Mexico El Jucán Decaf je alternatívou pre bezkofeínové espresso. Káva sa spracováva švajčiarskym vodným procesom, pri ktorom stráca kofeín. Proces prebieha bez akýchkoľvek chemických reakcií. Kofeín sa odstraňuje len za pomoci pary a horúcej vody, pričom sa zachováva prirodzená výnimočná chuť a kvalita kávy.
Šálka tejto kávy sa vyznačuje sladkou príchuťou karamelu, horkej čokolády a pražených mandlí s jemnou citrusovou kyslosťou. Je to univerzálna káva, vhodná na všetky spôsoby prípravy. Káva pochádza z oblasti Marcala (La Paz). Táto oblasť získala ako prvá ochrannú známku na pôvod pri exporte organickej kávy z Hondurasu.
Šálka tejto kávy sa vyznačuje sladkou príchuťou karamelu, horkej čokolády a pražených mandlí s jemnou citrusovou kyslosťou. Je to univerzálna káva, vhodná na všetky spôsoby prípravy. Káva pochádza z oblasti Marcala (La Paz). Táto oblasť získala ako prvá ochrannú známku na pôvod pri exporte organickej kávy z Hondurasu.