Spoznajte s nami chute Perzie. Pravý šafran, kvalitná ryža či originálna ružová voda. Všetko priamo z Iránu.
Medený mažiar vhodný na korenie či bylinky v peknom darčekovom balení.
Šafranové candy tvarom pripomína skôr lízanky a v Iráne sa používa na osladenie čaju
Šafranové candy nazývané aj šafranové lízanky. V Perzii sa často používa na osladenie čaju.
Šafranové homole tvarom pripomínajú skôr lízanky a v Iráne sa používajú na osladenie čaju.
Iránsky čierny sypaný čaj, doplnený o sušené ruže a sušené citróny. Vychutnajte si lahodnú orientálnu vôňu v pohodlí vášho domova. Sušené púčiky sú veľmi aromatické a majú prírodnú sladkú vôňu ruží. Naopak sušené citróny vynikajú svojou kyslastou arómou a spolu tak vytvárajú jedinečnú kombináciu chuti.
Jemná ryžová múka. Skvelá bezlepková náhrada, za klasickú pšeničnú múku. Na výrobu je použitá iba ryža z lokálnej farmy pri Kaspickom mori, čo múke dodáva vysokú kvalitu. Ryžová múka je vhodná na prípravu kaše, na zahusťovanie do omáčok či polievok, ako aj na pečenie chlebov či sladkých dezertov. Výhodou oproti klasickej pšeničnej múke je, že ryžová múka je omnoho ľahšie stráviteľná pre ľudský organizmus. Preto sa často používa aj pri rôznych diétach.
Cícerová múka je základom tradičnej iránskej kuchyne. Vďaka dobrým nutričným hodnotám je vhodná pre tehotné ženy, diabetikov či celiatikov. Jej farba je svetlo žltá a chuť jemne oriešková. Cícerová múka neobsahuje glutén a je ľahko stráviteľná. Obľúbená je aj u vegetariánov a vegánov, pre svoj vysoký obsah bielkovín.
Sušené biele citróny sú populárne predovšetkým na Blízkom východe. Používajú sa pri varení jedál či polievok. Vďaka svojej jedinečnej chuti dodávajú pokrmom kyslastý nádych. Sušený citrón sa však dá využiť aj do klasického čaju. Stačí ho len rozkrojiť, kúsok z neho odlomiť a vložiť do čaju.
Zelený sypaný čaj z iránskych čajových plantáží. Výborné chutí aj spolu so šafranom či ružovými alebo pomarančovými kvetmi. Skvelá voľba pre naštartovanie do nového dňa. Ochutnajte kúsok Perzie s našim zeleným sypaným čajom.
Sušené pomarančové kvety, podobne ako naše sušené ružové kvety, dodajú vášmu čaju nový rozmer. Nezameniteľná vôňa a chuť pomarančov výborne vyniknú v zelenom alebo čiernom sypanom čaji. Sušené pomarančové kvety taktiež možno využívať aj pri príprave dezertov.
Pravý iránsky šafran triedy Sargol. Výborne rozvonia vašu kuchyňu a jedlám dodá zlatistú farbu. Okrem toho má aj blahodárne účinky na ľudský organizmus. Doprajte si kúsok Perzie.
Ružová voda vzniká destiláciou lupeňov damašských ruží vodnou parou. Má číru farbu a výraznú vôňu ruží. V perzskej kuchyni sa používa pri príprave nápojov ale aj sladkých jedál, dezertov. Výborne ozvláštni našu dobre známu krupicovú kašu a je aj neoddeliteľnou prísadou perzského dezertu Ferehni z ryžovej múky. V kozmetike sa používa na osvieženie a hydratáciu pleti. Ženy sa ňou radi striekajú najmä v letných mesiacoch.
Vzniká podobne ako ostatné vody destiláciou, v tomto prípade listov mäty piepornej, vodnou parou. Mätová voda má číru farbu a výraznú mentolovú vôňu. Využíva sa pri príprave osviežujúcich letných nápojov alebo dezertov. Takisto je vhodná na osvieženie pleti po slnení, prípadne holení a má tonizujúce účinky. Vďaka svojej mentolovej vôni osvieži aj ústnu dutinu a jej chladivý účinok pocítime, ak si ju nanesieme na telo, výborne pomôže pri únave. Okrem svojich osviežujúcich účinkov je mätová voda známa aj sv
Škorica je v našich zemepisných šírkach veľmi dobre známa korenina. V zime príjemne zohreje vo forme škoricového čaju alebo v kombinácii s varením vínom. letnou altermatívou môže byť nápoj vo forme škoricovej vody. Okrem krásnej vône, ktorá sa nám spája s vôňou domova a Vianoc prináša aj zdravotné benefity. Pomáha pri stabilizácii cukru v krvi, napomáha chudnutiu a je veľmi dobrým pomocníkom pri problémoch s trávením, plynatosťou. Vďaka svojej výraznej vôni lyžička škoricovej vody krásne osvieži dych. Výh
Slovenské gazdinky poznajú a používajú kôpor v rôznych formách, či už je to čerstvý kôpor zo záhradky, ktorý nasekáme a pridáme do jedla, alebo zamrazený kôpor, prípadne sušený kôpor. My k Vám prichádzame s kôprovou vodou, ktorá vzniká parnou destiláciou kôpru a v perzskej kuchyni je využívaná pri príprave jedál ale aj nápojov. Kôpor ako korenina je známy svojou charakteristickou chuťou a vôňou, pridáva sa hlavne do kôprovej omáčky alebo do zaváraných, či kvasených uhoriek. Odvar z kôpru, alebo naša alter