Čakanková voda (Chicory water) sa získava destiláciou čakanky obyčajnej, krásneho, nežného modrého kvietka, ktorý vidíme rásť popri cestách. Z čakanky sa využíva koreňová časť. Rastlinka pôsobí tonizujúco na pleť a žalúdok, čistí krv, pečeň a stabilizuje telesnú teplotu, využíva sa ako antipyretikum. Takisto stimuluje chuť do jedla a pôsobí močopudne.
Čistý čierny sypaný čaj z iránskych čajových plantáží je vhodný na prípravu lahodného čaju, ktorý rozprúdi váš deň.
Kôpor je dobre známa bylinka v našich kuchyniach. V čase, keď nemôžeme použiť čerstvý kôpor, veľmi dobre poslúži jeho sušená verzia.
Táto bylinka sa teší veľkej obľube v našich záhradách, ale aj na balkónoch. Má typickú mentolovú chuť. Sušená mäta prieporná sa často využíva najmä na letné osviežujúce nápoje.
Táto unikátna zmes sušených byliniek obsahuje senovku grécku, pór a petržlenovú vňať.
Nádherná vôňa týchto malých púčikov damašských ruží ozvláštni čaj, studené nápoje ale aj dezerty. Doprajte si chvíľku relaxu pri šálke čierneho alebo zeleného čaju v kombinácii s ružovými pukmi.
Šafranové candy tvarom pripomína skôr lízanky a v Iráne sa používa na osladenie čaju
Šafranové candy nazývané aj šafranové lízanky. V Perzii sa často používa na osladenie čaju.
Šafranové homole tvarom pripomínajú skôr lízanky a v Iráne sa používajú na osladenie čaju.
Iránsky čierny sypaný čaj, doplnený o sušené ruže a sušené citróny. Vychutnajte si lahodnú orientálnu vôňu v pohodlí vášho domova. Sušené púčiky sú veľmi aromatické a majú prírodnú sladkú vôňu ruží. Naopak sušené citróny vynikajú svojou kyslastou arómou a spolu tak vytvárajú jedinečnú kombináciu chuti.
Jemná ryžová múka. Skvelá bezlepková náhrada, za klasickú pšeničnú múku. Na výrobu je použitá iba ryža z lokálnej farmy pri Kaspickom mori, čo múke dodáva vysokú kvalitu. Ryžová múka je vhodná na prípravu kaše, na zahusťovanie do omáčok či polievok, ako aj na pečenie chlebov či sladkých dezertov. Výhodou oproti klasickej pšeničnej múke je, že ryžová múka je omnoho ľahšie stráviteľná pre ľudský organizmus. Preto sa často používa aj pri rôznych diétach.
Cícerová múka je základom tradičnej iránskej kuchyne. Vďaka dobrým nutričným hodnotám je vhodná pre tehotné ženy, diabetikov či celiatikov. Jej farba je svetlo žltá a chuť jemne oriešková. Cícerová múka neobsahuje glutén a je ľahko stráviteľná. Obľúbená je aj u vegetariánov a vegánov, pre svoj vysoký obsah bielkovín.
Sušené biele citróny sú populárne predovšetkým na Blízkom východe. Používajú sa pri varení jedál či polievok. Vďaka svojej jedinečnej chuti dodávajú pokrmom kyslastý nádych. Sušený citrón sa však dá využiť aj do klasického čaju. Stačí ho len rozkrojiť, kúsok z neho odlomiť a vložiť do čaju.
Zelený sypaný čaj z iránskych čajových plantáží. Výborné chutí aj spolu so šafranom či ružovými alebo pomarančovými kvetmi. Skvelá voľba pre naštartovanie do nového dňa. Ochutnajte kúsok Perzie s našim zeleným sypaným čajom.
Sušené pomarančové kvety, podobne ako naše sušené ružové kvety, dodajú vášmu čaju nový rozmer. Nezameniteľná vôňa a chuť pomarančov výborne vyniknú v zelenom alebo čiernom sypanom čaji. Sušené pomarančové kvety taktiež možno využívať aj pri príprave dezertov.